Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Engelsholmstævnet – venteliste

  Kursusleder: Jakob Bonderup

  Jazz, songwriting og elektronisk musik. Engelsholmstævnet er landets største kreative, rytmiske sammenspilskursus eller musikstævne, hvor nogle af de allerbedste danske musikere, producere og sangskrivere, og nogle gange internationale topnavne optræder som instruktører.

  Årets undervisere: Morten Lund, Jesper Bodilsen, Per Gade, Søren Møller, Jens Ulrich, Claus Waidtløw, Steen Hansen, Jesper Riis, Helle Hansen, Anders Ruby, Bjarke Porsmose og Cæcilie Trier + gæsteinstruktører. Tidligere gæsteinstruktører tæller Brad Mehldau, Gretchen Parlato, Larry Grenadier, Rebecca Martin, Mark Guiliana, Steve Swallow, Aaron Parks, David Sanchez, Dick Oatts, Henry Cole, Christian Hjelm, Mads Langer m.fl.

  Årets gæstelærer

  Vi har i flere år "fisket" efter den amerikanske sanger, sangskriver og guitarist Becca Stevens, og nu er det lykkedes. Becca kigger forbi slottet  i 3-4 dage på Engelsholmstævnet, hvor hun gæster alle hold, spiller koncert, laver workshop for sangere samt en artist talk.

  Becca er uddannet på New School i New York i komposition og vocal jazz, og har siden skabt sig en flot karriere med udgangspunkt i New Yorkscenen. Hun har indspillet og arbejdet sammen med legendariske David Crosby (Crosby, Stills, Nash and Young), musikerkollektivet Snarky Puppy, multitalentet Jacob Collier, Esperanza Spalding, Brad Mehldau, Taylor Egsti, Gretchen Parlato m. fl.

  Se Becca og hør musikeksempler her:

   

  https://www.youtube.com/watch?v=Bref7JGITws

  https://www.youtube.com/watch?v=M2G_PquyIco


  Workshops

  JAZZ-FACTORY v/ Morten Lund

  Holdet for dig, der elsker at udfordre- og lege med genrerne. En countrysang er lige så velkommen, som en Charlie Parker solo eller en spansk vuggevise… Skriver du egne kompositioner ? Så er det holdet for dig, og alle slags instrumenter bydes indenfor. Vi åbner ørerne for hinanden og arbejder intenst med at skabe og finde vores egen lyd. Du skal være åben for at skabe nye verdener, have lyst til at lege og improvisere og frem for alt: at ville fællesskabet frem for egne præstationer. Det er en fordel at kunne læse noder, becifringer.

  Besætning: 1 vokal, 2 blæsere, gui, pno/keys, bas, trommer, perc, vibrafon, harmonika, cykelpumpe, næsefløjte….etc.

  DIG THE MUSIC v/ Jesper Bodilsen

  På dette sammenspilshold skal vi blive bedre til at forstå hvordan musikken er bygget op og lege med alle aspekter af sammenspillet i gruppen. Du bliver bedre til at forstå hvad der foregår, mens musikken spiller, og hvordan I får den til at swinge og blive mere interessant. Med et repertoire der kan spænde fra swingende jazz standards til hippe groves og original musik dykker vi ned i musikkens inderste væsen og leger med underdelinger, rytmer, form og vigtigst af alt IMPROVISATION.

  Rytmegruppe, blæsere og vokal

   

  NEW YORKER JAZZ v/ Søren Møller

  Søren Møller

  Søren Møller’s New Yorker Jazz er for den øvede nodelæser og deltageren med meget sammenspilserfaring, der ønsker at blive udfordret, lære og opleve musikken sammen på holdet. Inspireret af musiklivet i jazzens pulserende hovedstad New York, blander vi musik fra alle genrer og perioder i musikhistorien. Vær forberedt på en free-jazz intro, der leder til en jazz-arrangeret rocksang med forskellige soli, for at ende i en smuk klassisk koral. Vi udfordrer os selv og hinanden og kommer så dybt ind i musikken vi kan. I det ugentlige forløb arbejder vi med rytmik og improvisation, tradition og fornyelse af de enkelte instrumentroller i en ensemble sammenhæng. Forvent en inspirerende uge med masser af musikalsk fællesskab, inspiration og lidt at øve på hjemme.   

  E-JAZZ v/ Per Gade

  Vi skal på dette hold beskæftige os med den mere funky side af jazzen. Vi vil arbejde med ostinatbasserede grooves og improvisere over enkle harmoniske strukturer som basis. Derudover vil vi dykke ned i ‘odd meters’ (skæve taktarter) og samtidigt tage fat i mere komplekse akkordstrukturer, hvor vi i denne fase også vil berøre den teoretiske del af musikken. Det er fedt hvis du har nogenlunde styr på dit setup, og her tænkes der på dit grej, som du selv medbringer. Kodeordet er time, frasering og den gode melodi.

  Rytmegruppe og melodiinstrumenter. Ingen vokal.

   

  SWING OG MAINSTREAM v/ Steen Hansen

  Vi tager udgangspunkt i den store amerikanske sangskat, men prøver også at give numrene vores eget præg. Vi laver arr. sammen og prøver at få en lille blæsersektion til at lyde som et swing bigband. 

  Besætning: vokal, 3-6 blæsere og rytmegruppe. Medbring gerne egne arr.

   

   

   

   

  SOUL JAZZ v/ Jesper Riis

  På dette hold kommer vi til at hygge os med musik af bl.a. Cannonball Adderley, Lou Donaldson og Lee Morgan. Det bliver numre som ikke er alt for kompliceret harmonisk, så der kan fokuseres på rytmik, nærvær og spilleglæde.

  Rytmegruppe, blæsere og vokalist(er) er velkomne.

   

   

   

   

  JAZZ v/ Kasper Wagner

  Kasper WagnerVi vil arbejde med sammenspil og improvisation og med alt hvad dette indebærer. Vi kommer til at spille numre med faste strukturer og ”normale” harmoni forløb, men også musik med mere åbne former og frie strukturer. Udgangspunktet er Kaspers og måske din(?) musik, blandet med nye og gamle jazzklassikere. Det primære mål for ugen vil være, at spille så meget som muligt og forhåbentligt går vi alle herfra en lille smule klogere på musik og med ny inspiration i bagagen. Du vil blive præsenteret for en del noder, så nodelæsnings-erfaring vil være en fordel.

  Rytmegruppe, blæsere og vokalist(er) er velkomne.

   

  DET ÅBNE RUM v/ Helle Hansen

  Et genrerummeligt møde i musikken, med udgangspunkt i rytmegruppe og flere (gerne rutinerede) vokaler, suppleret med en blæser, en stryger, en harmonika, en percussionist eller andet godt fra musikhavet. Musikken vil tage udgangspunkt i Hansens originale sange, og vælges ud fra holdets sammensætning. (Se instruktørbeskrivelse).

  Dette hold er sangervenligt, men vægter både det solistiske og det flerstemmige, så erfaring i begge dele vil være en fordel. Og instrumentalsiden vil også blive vægtet og tilgodeset. Er du en stærk klassisk musiker, der gerne vil arbejde i den rytmiske musik, eller et lidt mere usædvanligt instrument, er dette holdet for dig. Vi vil arbejde meget "på øret" og pr becifring, og store dele af indstuderingen vil foregå uden noder. Nodelæsning kan være en fordel, men er ikke et krav.
  Rytmegruppe, blæser, div. og vokal

  GETTIN' IT TOGETHER v/ Jens Ulrich

  Vi kan på dette hold spille musik fra alle genrer, men med et udgangspunkt der bygger på jazzens traditioner. Hvordan arbejder man som gruppe på at få en god sound? Hvad gør man som rytmegruppe og solist for at få musikken til at swinge og leve? Med gruppen i fokus skal vi arbejde med, hvordan man hver især bidrager til at bandet kommer til at lyde bedst muligt. Når gruppen lyder godt er fundamentet lagt og pludselig vil det at spille den fede solo eller spille den smukke ballade føles ubesværet. Vi skal arbejde med akkompagnement, improvisation, arrangementer og spille en masse god musik.

  Rytmegruppe, vokal og 1-2 blæsere

  SANGSKRIVNING v/ Bjarke Porsmose og Christian Hjelm


  På sangskriverholdet skal der i stor stil skrives, lyttes til og snakkes om sangskrivning. Ugen vil byde på spændende oplæg om de strukturer og tanker der, under en sangs umiddelbare overflade, bidrager til at skabe en kunstnerisk stil. En god sang er en katalysator. Den åbner op for noget: en tanke, en følelse, en stemning, en fantasi. Det associationsapparat vi hver især går rundt med skal derfor trænes i “at kunne tale” gennem sange, hvad enten du skriver i stil med Rihanna eller Scott Walker.

  Du vil blive præsenteret for analyser og konkrete værktøjer til hvordan du kan forstå og udvikle din egen sangskrivning, f.eks griber vi ind i din vers- og omkvædsskrivning, tekstskrivning og grundlæggende formforståelse. De små faglige oplæg vil være katalysatorer for at du selv kan

  skrive løs og eksperimentere, og som opfølgning til hver skrivesøvelse deler vi vores tanker om inspiration og beslutninger og forventninger, vi sangskrivere bygger vores praksis op med.

  Kurset er både for dig der skriver på analoge instrumenter og/eller på computer (bruger du computer, bør du selv medbringe). Du får lov at skrive på det instrument du selv ønsker. Har dit instrument usædvanlig karakter bør du tjekke om skolen har et du kan låne, ellers medbring også det selv. Christian Hjelm og Bjarke Porsmose vil tage dig ved hånden og føre dig gennem en uge med masser af musik. De vil forsøge at vække din nysgerrighed og give dig grobund for nye indsigter, der både kan bruges til kommerciel og mere abstrakt moderne sangskrivning.

  ELEKTRONISK KOMPOSITION v/Anders Ruby


  "Kurset handler om at se sit kompositoriske virke fra nye vinkler, og få nogle konkrete værktøjer til at udforske sin musikalske horisont. Bliv udstyret med viden og kunnen til at komme ud i afkroge af din egen musikforståelse, som du ikke vidste, du havde.

  Faget veksler mellem nogle på den ene side helt tekniske og konkrete værktøjer og håndværksdiscipliner, og på den anden side nogle kunstneriske og udforskende tilgange, der tilsammen giver et originalt og moderne take på dels at lave musik, og dels at udforske, hvad det overhovedet kan siges at være. 

  Elektronisk komposition handler primært om at lave musik på og med computeren. Vi tager oftest udgangspunkt i digitale kompositionsværktøjer, hvorfor en computer (helst en laptop) og et sæt hovedtelefoner kræves for at kunne deltage i undervisningen. Der undervises i og fra Ableton Live Suite, og det er en meget stor fordel, hvis man har den software installeret, når man kommer."

  Anders Ruby har mange års erfaring som professionel musikproducer, og har arbejdet med både danske og internationale artister. Anders er også idéhistoriker og spejler gerne undervisningen i filosofihistorien.

  Stævnets lyrikdoktor

  Med den store singer songwriterbølge, der for alvor skyllede ind over landet for små ti år siden er teksterne igen blevet en væsentligt del af det musikalske udtryk. Den barske sandhed er blot, at langt de fleste sangskrivere kæmper en ofte ulige kamp med at få det lyriske til at swinge ligeså kraftigt som den musikalske og performancemæssige del af processen. I ”gamle” dage arbejdede den litterære og den musikalske del sammen i legendariske parløb som Oscar & Hammerstein, Burt Bacharac & Hal David eller Elton John & Bernie Taupin. I vor tid, er meget af den litterære arv, som disse blændende tekstforfattere stod på skuldrene af gået af mode, og ofte er værktøjskassen rimelig tom, når man skal til at ordbeklæde sine svedige kompositioner. 

  I lyrikværkstedet, som samarbejder med Engelsholms to songwriterlærere Bjarke Porsmose og Christian Hjelm, vil der være mulighed for at arbejde med ord i musikken på alle tænkelige og utænkelige måder, samt få vejledning til at dykke ned i lyrikkens og prosaens verden efter inspiration. Vi vil også repetere de helt basale ”regler” for sangskrivning. Rimstrukturer, metrik, (verselære), rytme und so weiter. Desuden vil der være mulighed for at få feedback på allerede eksisterende tekster eller hjælp til færdiggørelse af ting.

  Søren Lampe har arbejdet professionelt med tekster i over 25 år. Han har  udgive 5 plader, skrevet hørespil til DR, været magasinredaktør og forfattet over 5000 spm. til brætspil. Som mangeårig crooner, har han desuden stor erfaring med, hvilke ord og vendinger ”der ligger godt i munden”.

  Studie og ungdomsrabat: Spar over 50%

  Er du under 25 år eller MGK- eller konservatoriestuderende får du stævnet til 2.500 kr. Stævnet koster normalt 5.500 kr., hvis du vil bo på flersengsværelse.

  Bestil stævnet med rabat

  Undervisningen

  Når du tilmelder dig, melder du dig på en af de udbudte workshops i sammenspil, produktion eller sangskrivning under ledelse af en af nedenstående instruktører. I løbet af stævnet får du derudover besøg af de øvrige instruktører, der dagligt roterer mellem holdene. Det giver et frisk pust og gør, at den instruktør, der matcher dit instrument, får hørt dig i sammenspilssituationen.

  Der er koncerter, foredrag, samlinger, instrumentalclinics. Derudover kommer der undervejs besøg af andre personligheder fra det pulserende musik- og kulturliv.

  Udstyr og instrumenter

  Medbring instrumenter, forstærkere, mikrofoner, stativer og kabler til eget brug. Hvor der er sanger(e) på holdet, vil der være opstillet et sanganlæg. Ligeledes vil der som udgangspunkt være klaver eller keyboard til rådighed på de relevante hold.
  Du må dog meget gerne medbringe eget keyboard. Er du i tvivl mht. instrumenter/grej kan du kontakte stævnelederen på jakob@engelsholm.dk. Det er muligt at låne/leje i begrænset omfang, men kun efter forudgående kontakt.

  Engelsholmstævne – uge 30 – venteliste

  Pris fra:
  5.500 DKK

  Opstart:
  21-07-2019

  Varighed:
  7 dage

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55