Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Vinterjazzstævne

  Ugekursus i rytmisk sammenspil, sangskrivning og komposition i samarbejde med Syddansk Musikkonservatoriums Rytmiske afdeling.

  På Vinterjazzstævnet har du fantastiske muligheder for faglig udvikling både gennem kompetent undervisning og samspil med andre musikere.

  Du er tilknyttet et hold hele kurset. Undervejs møder du alle undervisere og gæsteinstruktører, så du når at blive hørt af alle i løbet af kurset. Du kommer til at opleve instrumentworkshop med din instruktør, aftensamlinger med forskellige alment dannende oplæg, foredrag, fællessang samt en instruktørkoncert. Vinterjazzstævnet munder ud i en stor afslutningskoncert sidst i kurset.

  I 2020 har vi følgende line-up:

  Trommer: Morten Lund (DK)

  Bas: Thomas Fonnesbæk (DK)

  Piano: Dominik Wania (PL) og Søren Møller (DK)

  Guitar: Rez Abbasi (US)

  Saxofon: Seamus Blake (US) og Loren Stillman (UK)

  Trompet: Jim Lewis (CA)

  Vokal/gui.: Becca Stevens (US)

  Sangskrivning: Bjarke Porsmose (DK) og Christian Hjelm (DK) - beskrivelse nedenfor

  Elektronisk Komposition:  Anders Ruby (DK) - beskrivelse nedenfor

  SANGSKRIVNING v/ Bjarke Porsmose og Christian Hjelm


  På sangskriverholdet skal der i stor stil skrives, lyttes til og snakkes om sangskrivning. Ugen vil byde på spændende oplæg om de strukturer og tanker der, under en sangs umiddelbare overflade, bidrager til at skabe en kunstnerisk stil. En god sang er en katalysator. Den åbner op for noget: en tanke, en følelse, en stemning, en fantasi. Det associationsapparat vi hver især går rundt med skal derfor trænes i “at kunne tale” gennem sange, hvad enten du skriver i stil med Rihanna eller Scott Walker.

  Du vil blive præsenteret for analyser og konkrete værktøjer til hvordan du kan forstå og udvikle din egen sangskrivning, f.eks griber vi ind i din vers- og omkvædsskrivning, tekstskrivning og grundlæggende formforståelse. De små faglige oplæg vil være katalysatorer for at du selv kan

  skrive løs og eksperimentere, og som opfølgning til hver skrivesøvelse deler vi vores tanker om inspiration og beslutninger og forventninger, vi sangskrivere bygger vores praksis op med.

  Kurset er både for dig der skriver på analoge instrumenter og/eller på computer (bruger du computer, bør du selv medbringe). Du får lov at skrive på det instrument du selv ønsker. Har dit instrument usædvanlig karakter bør du tjekke om skolen har et du kan låne, ellers medbring også det selv. Christian Hjelm og Bjarke Porsmose vil tage dig ved hånden og føre dig gennem en uge med masser af musik. De vil forsøge at vække din nysgerrighed og give dig grobund for nye indsigter, der både kan bruges til kommerciel og mere abstrakt moderne sangskrivning.

  ELEKTRONISK KOMPOSITION v/Anders Ruby

  "Kurset handler om at se sit kompositoriske virke fra nye vinkler, og få nogle konkrete værktøjer til at udforske sin musikalske horisont. Bliv udstyret med viden og kunnen til at komme ud i afkroge af din egen musikforståelse, som du ikke vidste, du havde.

  Faget veksler mellem nogle på den ene side helt tekniske og konkrete værktøjer og håndværksdiscipliner, og på den anden side nogle kunstneriske og udforskende tilgange, der tilsammen giver et originalt og moderne take på dels at lave musik, og dels at udforske, hvad det overhovedet kan siges at være. 

  Elektronisk komposition handler primært om at lave musik på og med computeren. Vi tager oftest udgangspunkt i digitale kompositionsværktøjer, hvorfor en computer (helst en laptop) og et sæt hovedtelefoner kræves for at kunne deltage i undervisningen. Der undervises i og fra Ableton Live Suite, og det er en meget stor fordel, hvis man har den software installeret, når man kommer."

  Anders Ruby har mange års erfaring som professionel musikproducer, og har arbejdet med både danske og internationale artister. Anders er også idéhistoriker og spejler gerne undervisningen i filosofihistorien.

  Vinterjazzstævne

  Pris fra:
  4.400 DKK

  Opstart:
  02-01-2020

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55