Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Kursus i dansk folkemusik

  Vil du gerne spille, synge og danse dansk folkemusik? Så tag dit instrument med og brug en sommeruge på kursus i dansk folkemusik på Engelsholm Højskole. Lær at spille sammen med rigsspillemand Poul Lendal (Bragr, tidligere Lang Linken gennem 45 år) og højskolelærer David Mondrup (Mallebrok).  Sammen har de duoen Væv.

  På dette kursus i dansk folkemusik sørger vi for, at du får motioneret dit instrument:

  • Du får lært nogle traditionelle danse, der hører til folkemusikken
  • Du får chancen for at lære traditionelle sange både til lytning og kædedans
  • Du får udvidet dit repertoire generelt set.

  Hovedarbejdet i løbet af ugen handler om at oparbejde et repertoire indenfor forskellige danseformer. Vi skal arbejde med fx polka, hopsa, kædedanse, schottish, vals, skæmteballader, sanglege og forskellige specialdanse.

  Kom hjem med nye melodier

  I folkemusikkens inkluderende ånd henvender kurset sig både til dig, der er erfaren spillemand m/k, og til dig, der gerne vil snuse til genren, og lære dine første melodier. Lærernes mangeårige erfaring sikrer, at alle vil komme fra kurset med nye melodier. Hvis du er nogenlunde hjemme på dit instrument, og kan orientere dig nok til at lære en ny melodi, så vil du få noget ud af det her kursus i dansk folkemusik.

  Hver morgen starter vi med at få kroppen, hjernen og hjertet i gang med sange, danse og lege fra dansk folkemusiks skatkammer.

  På det her kursus i dansk folkemusik lærer du også om folkemusikkens mangefacetterede historie i forbindelse med de numre, vi spiller. Poul og David er desuden altid åbne for en åbenhjertig samtale om folkemusikkens fortid, nutid og fremtid. Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte Poul og David på lendal@kabelmail.dk og david@engelsholm.dk Se og hør David og Pouls musik på Soundcloud.

  Kurset er en del af kunstkurset i uge 28, hvor der også er hold inden for maleri, keramik, glaspustning, fotografi og smykkedesign.

  Om gæstelærer Poul Lendal

  Poul Lendal er Rigsspillemand på violin fra 2014 og multiinstrumentalist. Han har spillet i et hav af orkestre, herunder ’Lang Linken’. I dag spiller han i duo med Rigsspillemand Carl Erik Lundgaard, i duoen ’Vaev’ med laptopspillemanden David Mondrup og i folkemusikgruppen ’Bragr’ med bl.a. andre Perry Stenbäck. Poul modtaget flere DMA-priser.

  Poul har undervist i 17 år på Det fynske Musikkonservatorium, hvor han var med til at starte Folkemusikuddannelsen.

   

  Folkemusik: Dansk – uge 27

  Pris fra:
  4.400 DKK

  Opstart:
  28-06-2020

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55