Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Den politiske tekst

  Elsker du at læse? At skrive? At diskutere litteratur?

  På litteraturkurset skal vi dykke ned i den skrevne tekst. Kurset vil være opdelt i inspirationsoplæg, tekstlæsning, øvelser og diskussion. For langt hen ad vejen både læser og forstår vi tekster forskelligt, så vi skal have god tid og plads til at lade samtalen om teksten udfolde sig.

  Som en del af øvelsen i at blive bedre læsere, skal vi også selv fatte pennen. Gennem skriveøvelser vil vi undersøge, hvordan den skønlitterære tekst egentlig er konstrueret.

  Vi vil arbejde med overskriften ”Den politiske tekst” og derfor undersøge, hvordan skønlitteratur også kan have en politisk henvendelse. Det kan eksempelvis være, når de personlige erfaringer taler til en politisk virkelighed, som når Peter-Clement Woetmann i et langdigt skildrer sin oplevelse med flygtningekrisen eller Tove Ditlevsen skildrer det miljø, hun er vokset op i. Vi kommer primært til at læse moderne, dansk litteratur, men vil få redskaber til at læse og undersøge skønlitterære tekster i al almindelighed. Vi skal dykke ned i sprog, stil og genre, og trække tråde til litteraturhistorien.

  Du behøver ikke være en garvet læser for at deltage, men det forventes, at du har en interesse i at bruge en uge på at dykke ned i den skønlitterære læsning.

  Kurset kan både være til dig, der gerne vil have et indspark i din egen læsning, og til dig, der skriver selv og har brug for inspiration. Forhåbentlig vil vi sammen kunne få tekster til at åbne sig op på helt nye måder.

  Medbring gerne skriveblok, blyant og evt. en bærbar computer.

  Om underviseren

  Sofie Lein Sadeghi er MA i litteratur, kultur og medier, og har en særlig interesse i skandinavisk litteratur og såkaldt migrantlitteratur. Hun har arbejdet en del med skønlitterære tekster, bl.a. som redaktør for litteraturmagasinet Ordkonst. I dag er hun ansat ved et forlag og en delikatesseboghandel i København.

  Særligt for kurset i uge 32

  Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, litteratur, sangskrivning, podcast, grafik, smykkedesign, VJing, keramik og glaspustning. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholms Elevforening.  

  Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, fordi vi her fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise her på skolen. Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her

  I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men for nogles vedkommende dukker de op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget specielt indgribende.

  Litteratur: Den politiske tekst – uge 32

  Pris fra:
  3.300 DKK

  Opstart:
  02-08-2020

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55
  mainteacher-img

  Sofie Lein Sadeghi