Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Litteratur: Den politiske tekst

  Vi kender det jo godt: At sidde med en bog, man slet ikke kan lægge fra sig igen. Men hvad er det egentlig, den skrevne tekst kan?

  På litteraturkurset skal vi dykke ned i den skrevne tekst. Vi kommer primært til at læse samtidig, skandinavisk litteratur, men vil få redskaber til at læse og undersøge skønlitterære tekster i al almindelighed. Vi skal dykke ned i sprog, stil og genre, og trække tråde til litteraturhistorien.

  Kurset vil være opdelt i inspirationsoplæg, tekstlæsning, øvelser og diskussion. For langt hen ad vejen både læser og forstår vi tekster forskelligt, så vi skal have god tid og plads til at lade samtalen om teksten udfolde sig.

  Som en del af øvelsen i at blive bedre læsere, skal vi også selv fatte pennen. Gennem mindre øvelser vil vi undersøge, hvordan den skønlitterære tekst egentlig er konstrueret.

  Vi vil arbejde med overskriften ”Den politiske tekst” og derfor undersøge, hvordan skønlitteratur også kan være politiske. Det kan eksempelvis være, når de personlige erfaringer taler til en politisk virkelighed, som når Peter-Clement Woetmann i et langdigt skildrer sin oplevelse med flygtningekrisen eller Rasmus Nikolajsen fletter samfundskritik ind i digte om skønhed.

  Du behøver ikke være en garvet læser for at deltage, men det forventes, at du har en interesse i at bruge en uge på at dykke ned i den skønlitterære læsning.

  Kurset kan både være til dig, der gerne vil have et indspark i din egen læsning, og til dig, der skriver selv og har brug for inspiration. Forhåbentlig vil vi sammen kunne få tekster til at åbne sig op på helt nye måder.

  Medbring gerne skriveblok, blyant og evt. en bærbar computer.

  Om underviseren
  Sofie Lein Sadeghi er MA i litteratur, kultur og medier, og har en særlig interesse i skandinavisk litteratur og såkaldt migrantlitteratur. Hun har arbejdet en del med skønlitterære tekster, bl.a. som redaktør for litteraturmagasinet Ordkonst. I dag hun ansat ved en delikatesseboghandel i København.

  Særligt for kurset i uge 32

  Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for podcast, fotografi, smykkedesign, sangskrivning keramik og glaspustning. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholms Elevforening.  

  Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året, fordi vi her fortrinsvist benytter os af kompetente tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise her på skolen.

  Særpris for medlemmer er Elevforeningen

  Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her

  I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men for nogles vedkommende dukker de op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget specielt indgribende. 

  Sideløbende med ugekurset har vi DR Radiopigekoret boende. De øver til den kommende sæson. Koret og dirigent Phillip Faber medvirker i løbet af ugen til flere af kursets indslag bl.a. en afsluttende koncert på pladsen foran slottet.

  Litteratur: Den politiske tekst – uge 32

  Pris fra:
  3.200 DKK

  Opstart:
  04-08-2019

  Varighed:
  7 dage

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55
  mainteacher-img

  Sofie Lein Sadeghi