Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Momentum

   

  NB: Fuldt booket - venteliste er åben.

   

  Med Anders Moseholm og Bente Stamp!

  Noget sætter os pludselig i gang. Vi mindes om noget, som er meget betydningsfuldt for vores selvfølelse. Det er både en tilbage-skuen og en fremad-skuen.. 'Es hat Klick gesagt' skulle Walter Benjamin have betegnet denne erfaring. 

  På dette kursus vil der være fokus på at blive bedre til at kunne give udtryk for sit eget personlige univers igennem maleri. Hvordan kan man åbne døren for andre ind til det, som bevæger os.  

  Vi standser op - noget gør indtryk men hvorfor ? Det kan være noget helt almindeligt, som får os til at stoppe op,. Der gemmer sig en hemmelighed. Noget Unheimlich måske ?  En erindring, der med et bliver nærværende og nutidig. Det er ikke nostalgisk tilbageskuende følelse, men en drivkraft, som fylder os. Det kan sættes i gang af  et glimt af et ansigt, et familiebillede, en gade, et rum, et træ, et lys, en særlig farvekombination, et kirsebær, et tilfældigt billede på google, et krat, en skygge, et Facebook-opslag, en historie, en stol, en følelse, en bil, en ferie, et hus,  

  Ved f.eks at male et motiv, bevidstgøres man om, hvad der er ved dette indtryk, som betyder noget. Man prioriterer i processen både ubevidst følelsesmæssigt og også bevidst konceptuelt. Noget er vigtigere end andet.  

  Ugen:

  På kurset vil vi prøve at tydeliggøre det, vi gerne vil udtrykke ved at indarbejde en modstand i udtrykket: Det kan være et mønster, sløringer, en modfarve, et modbillede, overmalinger, noget forkert, en tekst, en spejlinger, en skygge… Alt er i spil, ingen regler, man må gerne snyde, der er ingen sandheder. Alt gælder, hvis det kan frigøre et interessant værk. Kan man f.eks. give et mere præcist indtryk af en person ved at undlade at lave et billede med ansigt med øjne næse og mund.  

  Der vil derfor være 100 % fokus på at arbejde ud fra egne ideer og  individuel vejledning. Dette er ikke et teknisk kursus hvor man lærer nogle hurtige fif & tricks til at lave et lækkert maleri. Hver dag vil starte med et inspirerende indspark, evt. en lille opgave, en øvelse, eller små oplæg fra kunsthistorien og samtidskunsten. For at få det optimale ud af kurset, vil bestræbelsen være en løbende fælles gennemgang og konstruktiv kritik af, hvordan arbejdet med egne ideer går. 

  Det vil være klogt inden kursets begyndelse at have tænkt over hvad der kan danne udgangspunkt for inspiration. Noget, som man vækker en særlig følelse eller fascination. Det være sig rationel eller irrationel. Medbring objekter, billedmateriale (fotos, udklip), tekster o.lign. Se også på kunst, der kan inspirere. F.eks. Anna Ancher, Georgia O’Kieffe, Edward Munch, Ola billgren, Gerhard Richter, Anna Bjerger, Amselm Kiefer, m.m. 

  Medbring meget gerne dit eget malergrej, lærreder, malertape, lineal, blyanter m.m.  Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og malingVærkstedafgift på 75 kr. pr. uge 

  Statement. 

  Vi er ikke iPhones, der bare kan opdateres. Mennesker er gamle organismer Vi husker alle slags irrationelle og følelsesmæssige ting, der får os til pludselig at stoppe og undre os, tænke, drømme, huske ... Vi er tiltrukket af uforudsigelige underlige ting og nogen vil hævde at det forhindrer os I at nå det, vi ønsker, men jeg tror, ​​denne irrationalitet rent faktisk åbner for unikke muligheder. Den uforudsigelighed i vores natur gør os kreative og kombinerer ting, som vi via logikken ikke ville nå frem til. 

   

  Maleri: Momentum

  Pris fra:
  4.500 DKK

  Opstart:
  01-08-2021

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55