Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Momentum

  Undervisere: Anders Moseholm og Bente Stamp

  Noget sætter os pludselig i gang. Vi mindes om noget, som er meget betydningsfuldt for vores selvfølelse. Det er både en tilbageskuen og en fremadskuen.. 'Es hat Klick gesagt' skulle Walter Benjamin have betegnet denne erfaring.

  På dette kursus vil der være fokus på at blive bedre til at kunne give udtryk for sit eget personlige univers igennem maleri. Hvordan kan man åbne døren for andre ind til det, som bevæger os.

  Vi standser op - noget gør indtryk, men hvorfor? Det kan være noget helt almindeligt, som får os til at stoppe op. Der gemmer sig en hemmelighed. Noget Unheimlich måske? En erindring, der med et bliver nærværende og nutidig. Det er ikke nostalgisk tilbageskuende følelse, men en drivkraft, som fylder os. Det kan sættes i gang af et glimt af et ansigt, et familiebillede, en gade, et rum, et træ, et lys, en særlig farvekombination, et kirsebær, et tilfældigt billede på google, et krat, en skygge, et facebook-opslag, en historie, en stol, en følelse, en bil, en ferie, et hus.

  Ved fx at male et motiv bevidstgøres man om, hvad der er ved dette indtryk, som betyder noget. Man prioriterer i processen både ubevidst følelsesmæssigt og også bevidst konceptuelt. Noget er vigtigere end andet.

  På kurset vil vi prøve at tydeliggøre det, vi gerne vil udtrykke ved at indarbejde en modstand i udtrykket: Det kan være et mønster, sløringer, en modfarve, et modbillede, overmalinger, noget forkert, en tekst, en spejling, en skygge … Alt er i spil, ingen regler, man må gerne snyde, der er ingen sandheder. Alt gælder, hvis det kan frigøre et interessant værk. Kan man fx give et mere præcist indtryk af en person ved at undlade at lave et billede med ansigt med øjne næse og mund.

  Der vil derfor være 100% fokus på at arbejde ud fra egne ideer og individuel vejledning. Dette er ikke et teknisk kursus, hvor man lærer nogle hurtige fif & tricks til at lave et lækkert maleri. Hver dag vil starte med et inspirerende indspark, evt. en lille opgave, en øvelse eller små oplæg fra kunsthistorien og samtidskunsten. For at få det optimale ud af kurset vil bestræbelsen være en løbende fælles gennemgang og konstruktiv kritik af, hvordan arbejdet med egne ideer går.

  Det vil være klogt inden kursets begyndelse at have tænkt over, hvad der kan danne udgangspunkt for inspiration. Noget som vækker en særlig følelse eller fascination. Det være sig rationel eller irrationel. Medbring objekter, billedmateriale (fotos, udklip), tekster og lign.

  Medbring meget gerne dit eget malergrej, lærreder, malertape, lineal, blyanter m.m.  Skolen har en lille butik, hvor du kan købe basisvarer: pensler, lærreder og maling. Værkstedafgift på 100 kr. pr. uge.

   

  Statement.

  Vi er ikke iPhones, der bare kan opdateres. Mennesker er gamle organismer Vi husker alle slags irrationelle og følelsesmæssige ting, der får os til pludselig at stoppe og undre os, tænke, drømme, huske ... Vi er tiltrukket af uforudsigelige underlige ting og nogen vil hævde at det forhindrer os I at nå det, vi ønsker, men jeg tror, ​​denne irrationalitet rent faktisk åbner for unikke muligheder. Den uforudsigelighed i vores natur gør os kreative og kombinerer ting, som vi via logikken ikke ville nå frem til.

  Tags :

  Maleri: Momentum

  Pris fra:
  4.700 DKK

  Opstart:
  31-07-2022

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55