Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Semesterplan for Sangskrivning – efterår 2018

  Opstartsuge

  Uge 33

  En introduktionsuge, hvor vi lærer hinanden at kende, hører hinandens sange og løser skriveopgaver sammen.

  Indspilningsteknik og melodiskrivning

  Uge 34

  Ugen vil starte med en introduktion til brugen af skolens studier og på sangskrivning skal vi arbejde med forskellige måder at skrive melodier og harmonier. Vi skal særligt analysere og sammenligne sange og undersøge forskellige former for versskrivningsstrukturer. Melodiens forløb og rytmik kan sammensættes på uendelig mange måder, men vi skal på jagt efter genkendelige mønstre og/eller ”sekvenser” i melodiernes forløb.

  Tekst og skrivemetoder

  Uge 35

  I denne uge skal vi udelukkende skrive tekster og læse dem. I vil få forskellige skriveøvelser og lære at være produktive, uden lige at have inspirationen først. I skal læse digte af blandt andre Olga Ravn, Bjørn Rasmussen og Gertrude Stein. Skrive vores egne digte og begynde og udtrykke os på nye måder tekstligt.

  Songtronica

  Uge 36

  I denne uge skal musiklinjerne Sangskrivning og Elektronisk Musik arbejde sammen. På tværs af linjerne sammensættes eleverne i små grupper hvori de, på én uge, skal skrive og færdigproducere et originalt track.

  Sampling: Introduktion til Ableton Live

  Uge 37

  Her lærer vi basiselementerne i computerprogrammet Ableton at kende. Vi skal bruge ugen på at optage og kreére et elektronisk nummer, der kan bidrage til nye sider af jeres måde at angribe sangskrivning og produktion.

  En anderledes uge

  Uge 38

  Fællesuge på tværs af linjer.

  Hitsinglens dogmer

  Uge 39

  En af de mest velkendte og benyttede former inden for sangskrivning er ”popformen". Der findes mange udgaver af denne form og vi vil undersøge forskellige måder at arbejde med den på. I løbet af ugen vil vi lade os inspirere af en række hitsingler af både ældre og nyere dato, finde fællestræk i deres strukturer og blive bekendte med de dogmer og tricks der tages i brug når hitsingler bliver til.

  Performanceuge/forberedelse til studietur

  Uge 40

  En spændende og væsentlig opgave for sangskriveren består i at udvikle sit personlige udtryk og fremføre sine sange for andre. Derfor skal I, i denne uge, arrangere jeres numre med hinanden og performe dem til en fælles ’sangskriverkoncert' senere på ugen - dette vil samtidig fungere som forberedelse til de koncerter der kunne tænkes at komme i programmet under studieturen.

  Studietur

  Uge 41

  Turen går til Amsterdam og elever på fotografilinjen skal fotografere på baggrund af en konkret opgave.

  Fri sangskrivning med Materiale indsamlet på studieturen 

  Uge 42

  Vi vil her arbejde på at bruge hinanden som kritikere og give hinanden god feedback på processen.

  Covernumre

  Uge 43

  Her skal I arbejde med andres numre for igennem det at finde ind til hvad, der gør jeres tone og udtryk unikt, på trods af at I spiller en anden kunstners sang.

  Samplingskultur og collageformer i moderne sangskrivning 

  Uge 44

  Den skabende sangskriver er indhyllet i nutidens skriveteknikker og metoder. Brugen af samples og kollager i sangskrivning er blevet et mainstream fænomen, men ”genbrugskulturen” har sin egen historie og vi skal undersøge hvordan det vandrende musikalske materiale (gen)anvendes i popmusik, samt undersøge hvordan abstrakte kollageformer tager sig i moderne sangskrivning.

  Støj og stilhed

  Uge 45

  Stilhed og støj er på sin vis musikkens modsætninger. Men det er også elementer, som tilføjer musikken en voldsom spænding. Et langt break midt i en sang opbygger en enorm suspense, som gør musikken endnu mere sugende, når den vender tilbage. På samme måde er pauserne mellem tonerne næsten ligeså vigtige som selve tonerne i sangens melodi. Samtidig kan brugen af støj og reallyde tilføje produktionen noget voldsomt og forudsigeligt. Så i denne uge skal vi arbejde med de mere abstrakte sider af sangskrivningen.

  Forberedelse til projektuger – procestænkning og ideskabelse 

  Uge 46

  Vi vil arbejde med forskellige ide genereringsmetoder og mood boarding til at få jeres projekt så spændende og udfordrende som muligt.

  Projektuger

  UGE 47, 48, 49 og 50

  I disse uger arbejdes der selvstændigt med afslutningsprojektet, som munder ud i en stor afslutningsudstilling og koncerter.

  Sangskrivning efterår 2018

  Pris fra:
  1.400 DKK

  Opstart:
  15-08-2018

  Varighed:
  18 uger

  Kom til rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55