Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Sangskrivning (aflyst)

  ”As this song came to me unknowingly, this song could be you, could be me”

  Linjen er fra George Harrison’s ”This Song” (1976). Den synes at beskrive en forbindelse mellem den mystiske oplevelse, det kan være, når en sang, som ikke eksisterede før, pludselig findes. Såvel som erkendelsen af at sange kan operere i vores kultur som musikalske samlingspunkter for en fælles social hukommelse: Sangen kunne være skrevet af dig, af mig og repræsenterer et vi – et vi som deler følelser, tanker, historie.  

  Opstår sange mon bare ud af den blå luft? Eller er de et resultat af vore menneskelige erfaringer? Er de således også et resultat af konkrete teknikker, metoder, strategier, vaner og smag?  

  Kurset

  På Engelsholms Sangskriverkursus ´21 vil vi dykke ned i den nyere sangskrivnings historie; i de kompositoriske teknikker og kunstneriske strategier, sangskrivningen har benyttet sig af, særligt gennem det 20. århundrede. Via oplæg, analyser, skrivning og feedback skal vi i ugen undersøge, hvor de sange, vi skriver, kommer fra. Hvordan de er blevet til. Hvad forsøger de at udtrykke? Og er det, de udtrykker, mon stadig relevant ude i fremtiden. De spørgsmål skal vi i fællesskab spejle i de nye lyde og ord, vi skaber.  

  Der findes ikke rigtige og forkerte måder at skrive en sang på. Der er forskellige måder at udtrykke noget på, og man behøver ikke engang at udtrykke sig selv - det gør man helt af sig selv. På kurset handler det om at prøve nyt og få ny inspiration. Om at finde nye perspektiver på det musikfænomen, der konstant søger at lokke os til at lytte efter. Nye perspektiver på at dele det følelses- og tankeindhold vi i vores moderne livsverden navigerer i. Derfor er kurset for den erfarne sangskriver, og for dén, som endnu har en sangskriver at finde i sig – vi prøver alle blot at udtrykke, hvordan vi oplever verden.

  På sangskriverkurset kan du medbringe, hvad du har (af udstyr som evner). Vi bygger ovenpå dit udgangspunkt, uanset om du er vant til at skrive på konventionelle instrumenter eller producere sange elektronisk.

  Sangskrivning i uge 27 kan fungere som et selvstændigt ugekursus eller som første del af et to-ugers-kursus, som fortsætter i uge 28 med Guitarkurset: "Spil til sang" i uge 28

  Tags :

  Sangskrivning

  Pris fra:
  4.700 DKK

  Opstart:
  03-07-2022

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55