Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Sangskrivning

  Hej skønne sangskriver! 

  Dette kursus er tilegnet dig, der gerne vil bruge en uge på at fordybe dig i din sangskrivning, og som ønsker at få skærpet opbygningen af både melodi og tekst.

  På kurset vil vi gennem både oplæg og gruppeøvelser arbejde med nogle af de generelle ting, som man kan bruge på en konkret måde, når man skriver tekst og melodi. Vi vil også her have samtaler om vores større meninger og tanker omkring musikken, herunder hvad der inspirerer os, og hvad vi har af visioner. Der vil være fokus på netop dine kompositioner i løbet af ugen, og der vil være rig mulighed for dels at sætte sig og arbejde individuelt, dels for at få sparring på dine sange.

  Vi vil i løbet af ugen arbejde med nogle af de elementer, der gør en sangtekst mere vedkommende og rammende, for det du gerne vil fortælle. Melodisk vil vi snakke om opbygning og harmoniske greb, der gør at en sang står fængende og skarpt i lytterens hukommelse. Vi dedikerer minimum en hel dag til hvert af disse fokusområder, så der bliver tid og plads til at nørde igennem :) 

  Personligt tilskriver jeg mig den bølge af musikere, som mener at sangskrivning og produktion er to lige vigtige størrelser, når det kommer til en sangs udtryk. Derfor vil jeg i løbet af ugen introducere nogle basale produktionsteknikker, som kan være nyttige at kunne, for at skabe fundamentet for en sangs lyd. Det er derfor ikke vigtigt, om du spiller på et instrument eller ej, da vi også tager computeren i brug.

  Der vil desuden også blive mulighed for, at du som kursist på sangskrivning kan indgå samarbejde med kursisterne på musikproduktion i løbet af ugen. 

  Om underviseren:

  Mathilde Bjerring Eriksen er sangskriver og artist. Hun er 24 år og bor i Aarhus, hvor hun til dagligt læser antropologi ved Aarhus Universitet. Mathildes primære musikalske arbejde går til hendes artistprojekt MATHILDE, hvortil hun udgiver EP’en ‘Insecuriousity' 6. august 2021. 

  Mathilde har tidligere offentliggjort sange, hvor hun har haft funktion som sangskriver såvel som producer, herunder hendes debut-EP 'Raging Waters', som hun offentliggjorde i 2018. Mathilde har lang erfaring som sangskriver, solo og i co-writing, og hun har derudover indgående erfaring med sangskrivning til andre artister.

  Ved siden af sit eget projekt er Mathilde pianist og korsanger for Emma Hørlyck, et projekt, som hun også har skrevet sange til. I forhold til undervisning, har Mathilde en bred erfaring. Hun har undervist i efterskole- højskole og kulturskoleregi siden 2016.

   

  Særligt for kurset i uge 32

  Dette hold er en del af kurset TreToEngelsholm i uge 32, hvor der også er hold inden for fotografi, billedkunst, sangskrivning, musikproduktion, podcast, grafik, VJing, keramik, Vild analyse og glaspustning. Kurset arrangeres i samarbejde med Engelsholm Elevforening.

  Kursusprisen er i denne uge lidt billigere end på de øvrige værkstedskurser, vi tilbyder hen over året. Fordi vi her fortrinsvist benytter os af kompetence tidligere elever som undervisere. De er nøje udvalgt, men for nogles vedkommende er det første gang, de prøver kræfter med at undervise her på skolen.

  Særpris for medlemmer af Elevforeningen

  Har du gået på Engelsholm Højskole i 12 sammenhængende uger eller mere, og er du medlem af Elevforeningen, får du ugekurset til en ekstra favorabel pris. Se mere her

  I den efterfølgende weekend er der træf for tidligere elever. De har deres eget program, men for nogles vedkommende dukker de op allerede fredag aften, så der bliver et mindre overlap, men ikke noget specielt indgribende. 

  Sangskrivning: At få melodi og tekst til at tale sammen

  Pris fra:
  2.800 DKK

  Opstart:
  08-08-2021

  Varighed:
  1 uge

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55
  mainteacher-img

  Mathilde Eriksen

  Lærer