Course Attendees

    Still no participant

    Course Reviews

    Still no reviews

    Tag på videokunst højskole og få undervisning i VJing

    Om Audiovisuel kunst og VJing

    Det er let at tro, at linjefaget Audiovisuel kunst og VJing kun handler om sidde foran en computer – men det er langt fra rigtigt. På videokunst højskole vil du hurtigt få gang i skitsebøger, boremaskiner, gaffatape, kameraer, røgmaskiner og et utal af forskellige dimser, når du går på linjefaget Audiovisuel Kunst og VJing på Engelsholm. Du vil opleve at linjefaget reflekterer en kunstform i rivende udvikling, hvor nye teknologier konstant ændrer, hvad der er muligt at skabe. Faget handler om at eksperimentere, og vi er aldrig helt sikre på hvad udfaldet bliver – udover at det bliver fedt.

    En stor del af faget er orienteret mod optræden med live visuals. Vi arbejder typisk i projekter på 1-3 uger rettet mod konkrete begivenheder som udstillinger eller koncerter – også udenfor højskolen. Derfor vil planen for hvert semester være forskellig, men du kan fx forvente at møde følgende emner:

    Videoredigering

    Selvom videomediet er så almindeligt i dag, er det ikke alle der faktisk ved, hvordan det fungerer. På Audiovisuel Kunst og VJing vil du lære at optage, klippe, redigere og animere video, samt forstå video på et teknisk plan.

    Videoloops – altså små videoklip der afspilles igen og igen – er en af de mest grundlæggende elementer i VJing. Vi starter kurset med at sample video fra det store internet, dvs. at vi går på jagt efter sjove, skæve og spændende videoer, der kan klippes og redigeres til nye udtryk.

    VJ Software

    Vi tager udgangspunkt i de to mest populære værktøjer, VDMX og Resolume, når vi optræder med visuals. Du vil lære at bruge værktøjerne til at mixe videoklip, kamerafeeds, lydinput, kodet grafik og lægge videoeffekter på i realtid… mulighederne er endeløse.

    Og du kommer hurtigt i gang: Når Elektronisk Musik holder deres første koncert står vi klar bag knapperne på VJ-pulten og sørger for flotte visuals på kælderscenens væg af 40 tv-apparater.

    Projection Mapping

    Vi giver os i kast med disciplinen projection mapping – kunsten at bøje videoprojektioner, så de passer til overflader i virkeligheden. Med softwaren MadMapper projekterer vi nye dimensioner på rum, flader og objekter.

    Analoge visuals

    Analoge videokameraer, videomixere og videosynthesizere var VJ’ens primære redskaber før computeren. De analoge maskiner bliver stadigt sjældnere, men er evigt aktuelle i kraft af de unikke og uventede udtryk, de kan skabe. I værkstedet råder vi over en masse analogt videoudstyr, som kan sættes sammen på et utal af måder. Vi skal især arbejde med analog videofeedback, en enormt syret og uforudsigelig teknik, der skaber nogle vilde visuals.

    Kreativ Kode

    Programmering er slet ikke så svært at komme i gang med, som man skulle tro, og det er et enormt nyttigt kunstredskab. Du introduceres til programmeringsmiljøet Processing og lærer at kode din egen software, der kan bruges til interaktive installationer eller til at skabe visuals.

    Følg Audiovisuel kunst og VJing og se fede videoer på instagram

    Videokunst højskole er ikke kun teknik. Se de fælles aktiviteter her: 

    Rotationsuge

    På hvert semester har vi en rotationsuge, hvor du får lov at prøve andre linjefag og bliver beriget med ny inspiration. Ugen er fuld af andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

    Studietur

    Hvert semester er der en studietur. Herkommer vi ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunst. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunst krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser.

    Gæstelærere

    I løbet af semestret vil du få gæsteundervisning fra aktive audiovisuelle kunstnere og VJ’s, der vil give et indblik i deres praksis og deres viden. Tidligere har linjefaget haft besøg af Lau Lindqvist, Amalie Smed Dawids, Mad Es, Niemannsland blandt andre.

    Projektuger og afsluttende udstilling

    De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvdefineret projekt selvstændigt eller sammen med andre– et forløb, hvor du selv definerer og formulerer rammerne. Projektugerne er en unik chance for at komme i dybden medteknikker, temaer, ismer eller begreber, der allerede er blevet gennemgået i undervisningen – men det er selvfølgelig også muligt at prøve kræfter med dine egne ideer. Projektetbestår af idégenerering, planlægning, beskrivelse af projektet og en argumentation for indholdet – og selvfølgelig selve udførelsen af projektet.

    Den sidste uge af projektperioden er rettet mod semesterets afslutningsudstilling, hvor alle linjer præsenterer deres værker. Udstillingen er et offentligt arrangement.

    Afslutningsprojektet er en god øvelse i, hvad det kræver af praktiske og æstetiske overvejelser at udføre et projekt fra idé til færdigt produkt.

    Forår
    Efterår

    Tilmeld dig

    Pris fra:
    1.500 DKK

    Opstart:
    12-01-2023

    Varighed:
    24 uger

    Få en rundvisning

    Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

    75 88 35 55

    Tilmeld dig

    Pris fra:
    1.600 DKK

    Opstart:
    17-08-2022

    Varighed:
    18 uger

    Få en rundvisning

    Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

    75 88 35 55