Course Attendees

  Still no participant

  Course Reviews

  Still no reviews

  Det lærer du til fotografi undervisning på Engelsholm

  Om Fotografi

  På Engelsholm er fotografi undervisning bygget op omkring kortere forløb af én til to ugers varighed. Gennem de forskellige forløb vil du blive introduceret til forskellige fotografiske genrer, traditioner og teknikker. Fælles for de forskellige forløb er, at de er bygget op omkring opgaver eller øvelser, hvor du eksperimenterer på egen hånd eller i mindre grupper.

  Vi varierer planen for fotografi undervisning fra semester til semester, men her er nogle af de grundforløb som du med stor sandsynlighed vil støde på:

  Portrætfotografi

  Portrætfotografi er altid relevant og vigtigt og udfordrer og spejler vores måde at være i relation til andre mennesker. I løbet af forløbet vil du blive introduceret til forskellige portrætfotografers arbejder og blive introduceret og afprøve forskellige måder at lave portrætfotografi på. 

  Analogt fotografi

  Vi skruer tiden tilbage til før det digitale og skaber fotografi ved hjælp af kemi og vores egne hænder. 

  Du vil lære, hvordan man eksponerer ved hjælp af lysmåler, hvordan man fremkalder film, kopierer billeder fra negativer i mørkekammeret og hvordan man scanner dem til digitale filer.

  Reportage fotografi 

  I reportageugen ser vi på det, der sker omkring os. Vi laver fotografisk dokumentation om et emne, som står os nært og som vi gerne vil sætte fokus på. Herigennem udvikler vi vores egen metode til at indgå fotografisk i samfundet, samt vores evne til at bruge kameraet som nøgle til at komme tættere på det vi synes er spændende. Vi bruger reportageugen til at skubbe noget indignation ind i fotografiet. Til at rykke ved vores mod, vores grænser og til at råbe højt med billeder. 

  Landskabsfotografi

  Rundt om Engelsholm Højskole rejser sig og falder et kulturlandskab med marker, læhegn, ådal og hede. Køerne græsser, mens uglen sover i det gamle egetræ. Her er ingen farer og ingen synlig forurening. Hvordan kan vi beskrive dette landskab med fotografi uden at producere kedelige, klichefyldte postkort? Hvordan kan vi - fotografisk og menneskeligt - forholde os til det? 

  Iscenesat fotografi

  Fotografi er forankret i det virkelige: Vi understøtter vores hukommelse med fotografier og vender tilbage til gamle fotografier på samme måde, som vi vender tilbage til virkelige minder. I det iscenesatte fotografi bliver relationen mellem fotografi og virkelighed udfordret. Her er fotografen – som maleren eller instruktøren – frit skabende, og han/hun kan tilrettelægge sin egen virkelighed ved hjælp af lys, manipulation, statister osv.

  Lys og flash

  Sammen skærper vi vores blik og forståelse for lys og undersøger, hvordan vi kan bruge lyset til at udtrykke os fotografisk. Vi lærer kameraet at kende, så vi teknisk er rustet til resten af forløbet.

  At bruge eksternt lys åbner op for nye måder at lege med fotografi, at kontrollere fotografi og at tænke fotografi. Vi ruller gardinerne ned og lærer vores fotostudie at kende. I løbet af ugen undersøger vi flashlys, lyslægning og personinstruktion. Vi arbejder med forskellige udtryk, fra tilfældighed og hård, direkte flash til opstillede portrætsituationer, hvor vi planlægger og designer vores eget lys.

  Fotografi og form

  Fotografier er plastiske; de skifter betydning afhængig af hvordan og hvor de bliver produceret, monteret og præsenteret. Vi undersøger og afprøver, hvordan vi kan skabe fortælling og betydning, når vi giver vores fotografier en fysisk form. Hvad sker der f.eks. hvis vores fotografier kun printes i frimærkestørrelse? Hvis de bliver fremkaldt direkte på en sten?

  Følg Engelsholm Fotografi på instagram

  Fælles aktiviteter ud over fotografi undervisning

  Rotationsuge

  På hvert semester har vi en rotationsuge, hvor du får lov at prøve andre linjefag og bliver beriget med ny inspiration. Ugen er fuld af andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

  Studietur

  Hvert semester er der en studietur. Her kommer vi ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunst. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med samtidskunst krydret med nogle unikke og enestående naturoplevelser.

  Gæstelærere

  I løbet af semestret vil du få gæsteundervisning fra aktive kunstnere, der vil give et indblik i deres praksis og deres viden. Tidligere har linjefaget haft besøg af Maria Fonfara og Fryd Frydendahl blandt andre.

  Projektuger og afsluttende udstilling

  De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvdefineret projekt selvstændigt eller sammen med andre – et forløb, hvor du selv definerer og formulerer rammerne. Projektugerne er en unik chance for at komme i dybden med teknikker, temaer, ismer eller begreber, der allerede er blevet gennemgået i undervisningen – men det er selvfølgelig også muligt at prøve kræfter med dine egne ideer. Projektet består af idégenerering, planlægning, beskrivelse af projektet og en argumentation for indholdet – og selvfølgelig selve udførelsen af projektet.

  Den sidste uge af projektperioden er rettet mod semesterets afslutningsudstilling, hvor alle linjer præsenterer deres værker. Udstillingen er et offentligt arrangement.

  Afslutningsprojektet er en god øvelse i, hvad det kræver af praktiske og æstetiske overvejelser at udføre et projekt fra idé til færdigt produkt.

   

  Forår
  Efterår

  Tilmeld dig

  Pris fra:
  1.500 DKK

  Opstart:
  12-01-2023

  Varighed:
  24 uger

  Få en rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55

  Tilmeld dig

  Pris fra:
  1.600 DKK

  Opstart:
  17-08-2022

  Varighed:
  18 uger

  Få en rundvisning

  Har du spørgsmål om vores kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

  75 88 35 55