0

RATING

Anders Moseholm

Anders Moseholm, (1959 -) er en dansk billedkunstner, der er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (1989-1996) og School of Visual Arts i New York (1994).
Han fik sit første gennembrud i Sverige og har i dag opnået international anerkendelse. Anders Moseholm tilhører ikke nogen retning eller bevægelse som sådan. Men han hører motivisk til generationen af malere, der tager livtag med realismen. Han arbejder i sit eget spor og som regel i meget store formater. Formater hvor motivet er underlagt nærværet i nuet.

Malerierne tager ofte afsæt i landskaber, byvisioner eller interiører. Med dette relativt realistiske udgangspunkt arbejder Moseholm med et sprogligt univers, som ofte indlejres i motivet. Maleriet fremstår således på en gang med et traditionelt perspektiv og samtidig med serier af ord. Disse skaber deres egen arkitektur i billedfladen.
Desuden lader han sig inspirere af anonyme fotografier.

Fotografier som ligger som konkrete og realistiske spor i et maleri, der rummer det konkrete og det abstrakte i ét udtryk.

Selv beskriver Anders Moseholm sin kunst således: "I mine malerier er der altid flere rum, og der er bevægelse mellem dem. Malerierne afspejler en stadig stræben efter at udvide grænserne for de rum, vi befinder os i."

http://www.andersmoseholm.com/

 

Web : http://www.andersmoseholm.com/

nd_learning_meta_box_teacher_header_img