OK
Menu
Om Engelsholm

AUDIOVISUEL KUNST OG VJING

Vil du gerne arbejde med digital grafik og video som kunstform? Linjefaget Audiovisuel kunst og VJing på Engelsholm Højskole er for dig, der vil bruge teknologi som et kunstnerisk redskab til at skabe nye oplevelser med lyd og levende billeder.

Kurset indeholder designmetode, AV-kunsthistorie, visuel forståelse, teknik og nørderi. Du kommer også til at optræde med live VJing, når de eleverne på linjefagene Elektronisk musik og Sangskrivning spiller koncerter på og udenfor skolen.

TILMELD DIG AUDIOVISUEL KUNST OG VJING

Find oversigten her: Modulplan efteråret 2018

DET LÆRER DU

VJing [VEE-JAY-ing] er performance med videografik – at skabe en visuel dimension med skærme og projektioner der kan komplimentere eksempelvis koncerter og skuespil. På Audiovisuel kunst og VJing lærer du teknikker og redskaber så du kan optræde med visuals eller skabe selvstændige videoinstallationer og interaktive kunstneriske værker.

VJ-faget er en smal niche med en bred pallette af muligheder og teknikker og Engelsholm Højskole er det eneste sted i landet, hvor du kan fordybe dig i VJing som visual teknik og kunstform. Vi skal både arbejde med at optage og redigere vores egne videoklip, sample eksisterende video og skabe levende grafik fra bunden med 2D/3D animationsprogrammer. På Audiovisuel kunst og VJing prøver vi kræfter med et bredt spektrum af teknologi, lige fra at lege med analoge videosynthesizere til selv at programmere interaktiv grafik. Du vil især blive fortrolig med at arbejde i VJ-programmet VDMX og mappingprogrammet MadMapper.

Typisk vil vi i løbet af semesteret producere en audiovisuel oplevelse i den virkelige verden. Vi projekterer video på bygninger og scenografi, eller optræder live med den store installation af tv-apparater på slottets kælderscene.

Hvis du ikke har prøvet at arbejde med video før, kan du sagtens tage være med. Det er ikke et krav at have forudgående viden om digital grafik, AV-udstyr, sceneteknik, kodning eller lignende for at starte på linjen – vi lærer dig det hele. Til gengæld skal du have lyst til at lære om og gå i dybden med mange forskellige former for teknologi og kunstneriske udtryk.

Engelsholm Højskole er det perfekte kreative miljø for dig, som gerne vil arbejde med selvstændige kunstprojekter eller sammen med andre. Du kan finde partnere til kunstnerisk samarbejde om performances eller installationer enten på dit eget linjefag eller på tværs af linjefagene.

Kurset kan indgå i forberedelser til at uddanne dig videre inden for interaktionsdesign, lysdesign, grafik, film, tv, reklame, musikvideo, scenografi og digital kunst. Det kan være et supplement til musikeren, der vil lære at designe visuals til sine sceneoptrædener, eller en mulighed for billedkunstneren, der vil skabe levende grafik.

DU FÅR BRUG FOR DET HER UDSTYR

Videoproduktion og levende grafik kræver computere med stærke processorer, gode grafikkort og masser af lagringsplads. For at kunne følge undervisningen på Audiovisuel kunst og VJing skal du medbringe en nyere MacBook Pro (fra 2012 og frem) med mindst 100GB fri plads samt en ekstern harddisk på mindst 500GB til at gemme materiale og projekter. Bemærk at du skal medbringe mindst én dongle med HDMI/DisplayPort, hvis du har en Macbook Pro med USB-C porte.

SPØRGSMÅL FØR DU TILMELDER DIG?

Linjefaget er helt nyt og starter til efteråret og du kan tilmelde dig nu. Der er der endnu ikke en modulplan for efteråret, men den forventes klar i midten af maj. Har du spørgsmål til linjefaget, er du velkommen til at kontakte viceforstander Rikke Holm på tlf. 5193 6798.

FREDAGSMODULER

Ud over linjefaget har du Fredagsmoduler, som giver dig mulighed for at udforske et område, som du støder på i dit linjefag i løbet af dit ophold, eller et område inden for et andet linjefag. Du kan vælge mellem forskellige valgmoduler, som alle ligger fredag formiddage.

Fredagsmodulerne indeholder tegning som gennemgående fag. Det kan vælges hele perioden eller sammen med andre moduler. De øvrige fag vælges i kortere perioder af 2 eller 3 moduler, og kendetegnes ved at arbejde i dybden med et enkelt område indenfor auditive eller visuelle discipliner. Eksempler på valgmoduler kunne være musikhistorie, mixing for nørder, artist books eller croquis.