Om Engelsholm

AUDIOVISUEL KUNST OG VJING

Vil du gerne arbejde med grafik, billeder og video som kunstform? Linjefaget Audiovisuel kunst og VJing på Engelsholm Højskole er for dig, der vil udvikle dig som musiker eller kunstner med det audiovisuelle som værktøj. Kurset kan indgå i forberedelser til at uddanne dig videre inden for interaktionsdesign, lysdesign, grafik, film, tv, reklame, musikvideo, scenografi og kunst. Det kan også være et supplement til en kunstnerisk udøvende virksomhed som musiker, hvor du lærer at designe og afvikle livevideo til din sceneoptræden, optage koncertvideoer eller lave musikvideoer.

Du kommer til at optræde med live VJing både på skolen og ude i omverden, når de elektroniske musikere og sangskrivere spiller koncerter. Kurset indeholder en del designmetode, AV-kunsthistorie, tegnteori, visuel forståelse, teknik og nørderi.

På Engelsholm Højskole finder du et kreativt miljø, hvor du altid vil kunne finde samarbejdspartnere til kunstnerisk samarbejde om performances eller installationer enten på dit eget linjefag eller på tværs af linjefagene.

TILMELD DIG AUDIOVISUEL KUNST OG VJING

SPØRGSMÅL FØR DU TILMELDER DIG?

Linjefaget er nyt og kan tilmeldes fra efteråret 2018. Derfor er der endnu ikke en modulplan for efteråret, men har du spørgsmål til linjefaget, er du velkommen til at kontakte viceforstander Rikke Holm på tlf. 5193 6798.

DET LÆRER DU

Faget Audiovisuel kunst og VJing handler om at lave levende billeder til musik eller kunst. Målet er både at lære at lave live visuals eller VJing til koncerter og visuelt materiale, der kan bruges live eller som indhold i audiovisuelle kunstinstallationer, som vi designer og bygger fra bunden.

VJing [VEE-JAY-ing] er performance med video - at lave bevægelser, stemninger og former, der passer til musik. Her spiller man live på grafik og video, lægger effekter på og kontrollerer det hele live, ligesom hvis man spillede musik.

Vi skal både arbejde med at optage og redigere vores egne videoklip fra bunden, lære at sample i allerede eksisterende levende billeder og bygge interaktive grafiske applikationer, arbejde med 3D-materiale, både pre-renderet og real time. Når vi optræder, bruger vi VJ-programmet VDMX på Mac og mappingprogrammet Mad Mapper. Vi optræder med projektorer eller på den store installation med tv-apparater på slottets kælderscene.

Faget råder over en samling analogt videogear, heriblandt en lille analog modular video synthesizer, kameraer, videomiksere og matrixer, som kan bruges til at lave avanceret routing af billedstrømme, kamerasignaler og til at lave visuel analog feedback. Vi arbejder også lidt med integration af lydprogrammer såsom Ableton Live, intelligent koncertlys og LED mapping, projektionsmapping, audioanalyse og gaming engines.

DU FÅR BRUG FOR DET HER UDSTYR

For at kunne følge undervisningen på Audiovisuel kunst og VJing skal du medbringe en nyere MacBook Pro med grafikkort (1GB ram og opefter er bedst), rigelig plads på den interne disk (100 GB mindst) samt en ekstern harddisk til at lægge arbejdsfiler over på efterhånden som semestret skrider frem.

FREDAGSMODULER

Ud over linjefaget har du Fredagsmoduler, som giver dig mulighed for at udforske et område, som du støder på i dit linjefag i løbet af dit ophold, eller et område inden for et andet linjefag. Du kan vælge mellem forskellige valgmoduler, som alle ligger fredag formiddage.

Fredagsmodulerne indeholder tegning som gennemgående fag. Det kan vælges hele perioden eller sammen med andre moduler. De øvrige fag vælges i kortere perioder af 2 eller 3 moduler, og kendetegnes ved at arbejde i dybden med et enkelt område indenfor auditive eller visuelle discipliner. Eksempler på valgmoduler kunne være musikhistorie, mixing for nørder, artist books eller croquis.