Tak for din henvendelse, som nu er registreret.

Vi vender tilbage snarest muligt.

FOTOGRAFI – EFTERÅRET 2018

Underviser: Kristian Sæderup

SNAPSHOT

UGE 34 og 35

Snapshot er en fotografisk strategi, hvor fotografen bruger kameraet frit, intuitivt og som en forlængelse af sin egen krop. Det fotografiske snapshot er fyldt med udtryk, energi og fortællinger om fotografens egne drømme og længsler. I de første to uger slipper vi kontrollen og laver fotografiske dagbogspoesi.

Analogt fotografi

UGE 36 og 37

I uge 36 og 37 skal vi arbejde analogt med fotografi. Vi skruer tiden tilbage til før det digitale og skaber fotografi ved hjælp af sølv, kemi og vores egne hænder. Du vil lære, hvordan man eksponerer ved hjælp af lysmåler, hvordan man fremkalder film, kopierer billeder fra negativer i mørkekammeret og hvordan man scanner dem til digitale filer.

ANDERLEDES UGE

UGE 38

Fællesuge på tværs af linjer.

PORTRÆTFOTOGRAFI

UGE 39 og 40

At fotografere et andet menneske er at møde et andet menneske. Portrætfotografier indeholder altid rester af virkelige menneskers virkelige møder. Portrætsituationen er altid relevant; den udfordrer og spejler vores måde at være i relation til andre mennesker.

I uge 39 og 40 skal vi kigge ind i portrætfotografiets store, alsidige historie og afprøve forskellige portrætteknikker i og udenfor studiet.

STUDIETUR

UGE 41

Turen går til Amsterdam og elever på fotografilinjen, skal fotografere på baggrund af en konkret opgave.

GÆSTELÆRER

UGE 42

Skriv til os

LANDSKABSFOTOGRAFI

UGE 43 og 44

Rundt om Engelsholm Højskole rejser sig og falder et kulturlandskab med marker, læhegn, ådal og hede. Køerne græsser, mens uglen sover i det gamle egetræ. Her er ingen farer og ingen synlig forurening. Hvordan kan vi beskrive dette landskab med fotografi uden at producere kedelige, klichefyldte postkort? Hvordan kan vi - fotografisk og menneskeligt - forholde os til det?

FOTOGRAFI SOM OBJEKT

UGE 45 og 46

Fotografier er plastiske; de skifter betydning afhængig af hvordan og hvor de bliver produceret, monteret og præsenteret. I uge 45 og 46 vil vi undersøge og afprøve, hvordan vi kan skabe fortælling og betydning, når vi gør vores fotografier til fysiske objekter. Hvad sker der f.eks. hvis vores fotografier kun printes i frimærkestørrelse? Hvis de bliver fremkaldt direkte på en sten?

PROJEKTUGER

UGE 47 og 50

De sidste fire uger af semestret arbejder du med et selvstændigt eller fælles kunstprojekt, som du selv definerer. Det handler om at komme i dybden med lige præcis den del af faget, du brænder for. Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor, fælles udstilling for alle linjer. Udstillingen er et offentligt arrangement.

kristian

Kristian Sæderup

Lærer - Fotografi

 • Målgruppe:Fotografisk grundskole for dig, der vil udforske fotografi som kunstform. Kræver ingen forkundskaber.
 • Opstart:16. august (18 uger)
  6. september (15 uger)
 • Priser fra:1.340 kr. pr. uge
 • Rabat til unge uden ungdomsuddannelse:400 kr. pr. uge
Tilmeld mig fotografi Kom til rundvisning

Har du spørgsmål om vores fotografi kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 15:00

75 88 35 55
engelsholm

Højskolen for kunst og musik med helt unikke kreative rammer. På Engelsholm kan du arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi eller tekst, kunsten og håndværket. Kompetent undervisning og veludstyrede værksteder der er åbne døgnet rundt.

Anbefalinger

"Mit visit på Engelsholm gav mig min musikalske åbenbaring."
NICOLAI EGEDE
studerende på Sonic College, Haderslev

Har du spørgsmål om vores fotografi kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 15:00

75 88 35 55
Tilmeld mig fotografi Kom til rundvisning
 • Målgruppe:Fotografisk grundskole for dig, der vil udforske fotografi som kunstform. Kræver ingen forkundskaber.
 • Opstart:16. august (18 uger)
  6. september (15 uger)
 • Priser fra:1.340 kr. pr. uge
kristian

Kristian Sæderup

Lærer - Fotografi