Tak for din henvendelse, som nu er registreret.

Vi vender tilbage snarest muligt.

Menu

BILLEDKUNST – EFTERÅRET 2018

Underviser: Bente Stamp

Gæstelærer: David Ramirez Gomez

PARAFRASEN med besøg på kunstmuseum

UGE 33, 34 og 35

Gennem tiderne har kunstnere i høj grad ladet sig inspirere af hinanden. At tage udgangspunkt i en anden kunstners værk og lave sin egen personlige version af det kaldes for en parafrase. Det kan gøres på mange måder – vi ser eksempler på, hvordan et motiv, et tema, en detalje eller en farveholdning kan sættes ind i nye rammer.

Fokus på:

 • Kunsthistorien set gennem parafraserne
 • Grundlæggende maleteknikker
 • Komposition og farvelære

DET EKSPERIMENTERENDE MALERI

UGE 36, 37

Siden renæssancen har kunstnere beskæftiget sig med landskabet. Først som en baggrund til billedets egentlige handling, siden som et selvstændigt motiv. Nogle gange er landskabet et helt konkret sted, nogle gange et nærmest abstrakt virvar af farver eller et ”indre landskab”, der udtrykker en mental tilstand.

Til temaet hører også blomster og buketter, der stadig den dag i dag er et populært motiv. Vi ser på forskellige måder at male blomster på og snakker om, hvordan de kan være et billede på forgængelighed, uskyld, det kvindelige køn, død, genopstandelse og meget andet.

KULTUR OG NATUR

UGE 39, 40

Siden renæssancen har kunstnere beskæftiget sig med landskabet. Først som en baggrund til billedets egentlige handling, siden som et selvstændigt motiv. Nogle gange er landskabet et helt konkret sted, nogle gange et nærmest abstrakt virvar af farver eller et ”indre landskab”, der udtrykker en mental tilstand. Til temaet hører også blomster og buketter, der stadig den dag i dag er et populært motiv. Vi ser på forskellige måder at male blomster på og snakker om, hvordan de kan være et billede på forgængelighed, uskyld, det kvindelige køn, død, genopstandelse og meget andet.

Studietur

UGE 41

Turen går til Amsterdam.

Skriv til os

GRAFIK – GRAFIK – GRAFIK

UGE 43 og 44

Grafik er en selvstændig genre inden for billedkunsten. Det er linoleumstryk, monotypier, collografi og andre teknikker. Det særlige ved grafik er muligheden for at trykke det samme motiv flere gange. En fordel er, at man kan opnå mange forskellige resultater og afprøve et motiv hurtigere og med variation – fx i farven. De første dage gennemgås og afprøves de forskellige teknikker, men inde i forløbet får du mulighed for at eksperimentere med de teknikker, du foretrækker og også blande de forskellige teknikker – måske opstår helt nye udtryk? Det er også oplagt at arbejde videre på værkerne med fx blyant, kul, akvarel og akryl.

Portræt og selviscenesættelse

Uge 42, 45 og 46

Portrættet er en af de helt store genrer i kunsten gennem tiderne. Alle kunsthistoriske perioder har deres bud på, hvordan et menneske kan afbildes. Vi ser eksempler fra forskellige tiders selvportrætter, familieportrætter, kunstnerportrætter osv. men fokuserer især på surrealismens gådefulde og mystiske univers, hvor portrætkunsten i høj grad dyrkes.

Hvilke objekter kan fortælle noget om dig? Hvordan relateres du til din omverden? Hvilket kropsprog har du lyst til at dyrke? Kan man male et selvportræt uden at male sig selv?

Fokus på:

 • Selvportrættet gennem kunsthistorien
 • At male portrætter
 • Blindtegning

Projektuger

UGE 47, 48, 49, 50 med afsluttende vinterudstilling 15. og 16. december

Semesteret afsluttes med et individuelt projekt – et forløb, hvor du selv definerer og formulerer rammerne. Det er oplagt at gå i dybden med teknikker, temaer, ismer eller begreber, der allerede er blevet gennemgået i undervisningen – men det er selvfølgelig også muligt at prøve kræfter med dine egne ideer. Projektets forløb består af idégenerering, planlægning, beskrivelse af projektet og en argumentation for indholdet – og selvfølgelig selve udførelsen af projektet.

Vi slutter af med at lave en stor fælles udstilling. De sidste tre dage i uge 50 opsættes udstillingen, og her er rig mulighed for at få god indsigt i, hvad en stor fælles udstilling kræver af både praktiske og æstetiske overvejelser.

Fokus på:

 • Idegenerering
 • At beskrive dit eget individuelle projekt og argumentere for indholdet
 • Kuratering (at sætte en udstilling op)
 • At arbejde igennem!
bente

Bente Stamp

Lærer - Billedkunst

 • Målgruppe:Grundskole for dig, der vil udforske kunstmaleriet og have teknikkerne på plads. Kræver ingen forkundskaber.
 • Opstart:15. august (18 uger)
 • Priser fra:1.400 kr. pr. uge
 • Rabat til unge uden ungdomsuddannelse:400 kr. pr. uge
Tilmeld mig billedkunst Kom til rundvisning

Har du spørgsmål om vores billedkunst kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 14:00

75 88 35 55
engelsholm

Højskolen for kunst og musik med helt unikke kreative rammer. På Engelsholm kan du arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi eller tekst, kunsten og håndværket. Kompetent undervisning og veludstyrede værksteder der er åbne døgnet rundt.

Anbefalinger

"Jeg har opdaget noget af verden, som jeg ikke bare kan lægge fra mig igen."
AMANDA BAK HØJLUND
Elev på Engelsholms billedkunstlinje

Har du spørgsmål om vores billedkunst kursus så ring til os alle hverdage mellem 8:00 og 15:00

75 88 35 55
Tilmeld mig billedkunst Kom til rundvisning
 • Målgruppe:Grundskole for dig, der vil udforske kunstmaleriet og have teknikkerne på plads. Kræver ingen forkundskaber.
 • Opstart:15. august (18 uger)
 • Priser fra:1.400 kr. pr. uge
bente

Bente Stamp

Lærer - Billedkunst