EFTERÅRET 2017 – FORMLAB

Undervisere: Morten Cramer & Anja Kjær

Uge 34

DYRET I LERET – MODELLERINGSTEKNIKKER

Dette kursus tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition. Vi arbejder med at modellere dyr. Udgangspunktet er at se på dyr og omsætte sanseindtryk til form. Fokus er fortolkningen af sanseindtryk – det fortællende og fabulerende. Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket, og vildskab i bevægelse.

Teknikken er modellering. Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

Uge 35

DYRET I GALSSET – CIRE PER DUE / OVNFORMET GLAS

Her skal vi arbejde videre med dit modellerede dyr i voks, som omsættes til dyret glasset. “Cire per due” (På dansk ” tabt voks”) er en teknik tæt på den man bruger i forbindelse med fremstilling af bronzeskulpturer. Du vil blive introduceret til gipsens mange muligheder til dette og andre formål i formlabs forunderlige verden af muligheder.

Uge 36

DEN DREJEDE FORM – KERAMISKE GRUNDTEKNIKKER

Du kommer til at lære de grundlæggende drejeteknikker samt centrering, optræk og formgivning på værkstedets elektriske drejeskiver.

Uge 37

RAKU – KERAMISKE GRUNDTEKNIKKER

Vi brænder vores drejede keramik i den rå teknik raku. Det er ild, røg og intens varme. Du kommer til at opleve at håndtere det 800 grader varme ler i fri luft. Du bliver også introduceret til glasur og glaseringsteknikker.

Uge 38

GLASPUSTNING MED KØREKORT

I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning og håndtering af det mere end 1100 grader varme glas. Hvordan du får glasset ud af ovnen (fanger an) og hvordan du kan forme glasset. Glasværktøj, værkstedets ovne og udstyr vil blive gennemgået så du efterfølgende selv kan betjene dem og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenden.

Uge 39 og 40

STORYTELLING OG GLASSKÅLEN

Formlab bygger på et håb, en tro på og en intention om, at den håndlavede genstand har en værdi ved at tilføje verden et lille eventyr. Denne finurlige fortolkning af, at ville noget med verden, bliver således en "storytelling" om genstanden og hvordan den er kommet til verden. Eller en historie om verden. Eller måske om at insistere på det smukke og skønne? I dette projekt kommer du til at arbejde med din egen "storytelling" og med at indlejre den i en glasskål. Hvad vil du fortælle? Og hvordan fortæller du det? Vi arbejder med den blæste eller den ovnformede skål.

I dette projekt kommer du til at arbejde med din egen "storytelling" og med at indlejre den i en glasskål. Hvad vil du fortælle? Og hvordan fortæller du det? Vi arbejder med den blæste eller den ovnformede skål.

Uge 41

STUDIETUR

Amsterdam har et fantastisk kulturliv. Vi dykker dybt ind i det. Du vil opleve og se den etablerede platform for kunst og musik, såvel som undergrundsscenen. Vi besøger kunst, musik og designskoler samt spillesteder, museer, gallerier og specielle designshops.

Uge 42 og 43

Hand Made Home

Funktionel keramik til brug. Du kommer til at skabe unik keramik til bordets glæder. Kan en smuk kop få kaffen eller teen til at smage fantastisk? Kan en smuk tallerken få maden til at se vidunderlig indbydende ud?

Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, for derved at kunne udvælge netop den ide, der har det bedste potentiale og vision. Her konkretiseres et koncept, der afprøves i modeller, udvælgelse og realisering af dit eget og endelige design. Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig kundskab, og guider dig fra ide til færdigt resultat.

Uge 45 og 46

GUERILLAMETODER OG INSTALLEREDE PARASITTER

Du er i verden, og vil noget med denne verden! Projektet har som mål at lave stedspecifikke installationer i keramik og/eller glas. Udgangspunktet er højskolen med fokus på dine oplevelser og observationer. Projektet giver dig redskaber, til at bearbejde sanseindtryk og oplevelser til formfortolkninger, som du tilfører, monterer og installerer i verden som en parasit på den. Du får introduktion til metoderne, og til at være guerilla på højskolen.

Uge 47, 48, 49 og 50

PROJEKTUGER

Stil dig selv spørgsmålet; Hvad drømmer jeg om at lave på Formlab? I det sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer. Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning, både teoretisk og teknisk. Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idégenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk.

Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor fælles udstilling for alle linjer.