OK
Menu

EFTERÅRET 2018 – FORMLAB

Undervisere: Morten Cramer & Amalie Larsen

DEN DREJEDE FORM - KERAMISKE GRUNDTEKNIKKER

UGE 34

Du kommer til at lære de grundlæggende drejeteknikker, som centrering og optræk, samt formgivning på værkstedets elektriske drejeskiver.

DET PUSTEDE GLAS - GRUNDTEKNIKKER I GLASPUSTNING

UGE 35

I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning. Hvordan du fanger an, og får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset. Vi gennemgår værkstedets ovne og udstyr, så du efterfølgende selv kan betjene det, og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenden.

DET MODULLEREDE KAGEBORD

UGE 36

Forestil dig, at keramikken og glasset på kagebordet får oplevelsen til at blive fortryllende.
Formlab bygger på et håb, en tro og en intention om, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi ved at tilføje verden et lille eventyr. Du kommer til at forme unik keramik og glas til bordets glæder.

DEN GEOMETRISKE VAS I GLAS ELLER KERAMIK

Uge 37

Formernes ideelle modsætning. Vasens geometriske formsprog står i modsætning til blomsternes organiske univers, og sammen vil skabe en smuk fortælling om vasen og blomsterne. Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater. Du vælger, at realisere dine endelige vaser i glas eller keramik.

EN ANDERLEDES UGE

UGE 38

Prøv et andet værksted. Det bliver en uge med andre oplevelser end de ventede, hvor du går på ekspedition i højskolens andre fagligheder.

MODELLERING EFTER MODEL

UGE 39

Dette kursus tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition. Vi arbejder med at modellere efter levende model. Udgangspunktet er at se på et menneske eller dyr, og omsætte det sanseindtryk til form.
Fokus er fortolkningen af sanseindtryk – det fortællende og fabulerende.
Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket og vildskab i bevægelse.
Teknikken er modellering. Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

RAKU

UGE 40

Det er ild, røg og intens varme. Vi brænder vores drejede keramik i den rå teknik raku. Du kommer til opleve, at håndtere det 800 grader varme ler i fri luft. Du bliver også introduceret til glasur og glaseringsteknikker.

STUDIETUR – AMSTERDAM

UGE 41

Amsterdam har et fantastisk kulturliv. Det dykker dybt ind i det. Du vil opleve og se den etablerede platform for kunst og musik, såvel som undergrundsscenen. Vi besøger kunst, musik og designskoler, samt spillesteder, museer, gallerier og specielle designshops.

PORCELÆN - DET HVIDE GULD

UGE 42

Du kommer til at afprøve og fange essensen af dette fantastiske materiale. Vi ligger ud fra første dag i kurset med oplevelser, der omsættes til ideer, der udtrykkes i handlinger i porcelænet, og på den sidste dag i kurset, står du med noget keramik, og tænker: Hvor kom det lige fra?

GLASGRALTEKNIK

UGE 43

Du kommer til at arbejde med at kombinere billede og form. Gralteknik er en metode, hvor du lærer at overføre billeder på glas. Du vil puste glas, som du har designet til at være den ønskede form, der kan bærer dit valgte motiv. Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden og kundskab og guider dig fra ide til færdigt resultat.

KERAMISKE IDEALFORMER

UGE 44

Funktionel keramik til skønhed og brug. Denne workshop vil tage udgangspunk i keramik fra 1950'erne og 1960'ernes formsprog. Hvordan kan vi bruge fortidens keramik, som udgangspunkt for et redesign, der svarer til vores tids ønsker om skønhed og brug?
Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, der testes i modeller og realiseres i dit eget og endelige design.

FIGURATIV SKULPTUR

UGE 45 og 46

Du kommer til at tage udgangspunkt i egen levet og erfaret oplevelse. Oplevelsen bearbejdes og omsættes i figurativ skulptur, der vil rumme essensen af din fortælling. Du arbejder med ideudvikling og intention: Hvad vil du fortælle? Og hvordan fortæller du det? Du bliver introduceret til teknikker, så du kan realisere dine ideer.

Projekt

Uge 47, 48, 49 og 50

Stil dig selv spørgsmålet: Hvad drømmer jeg om at lave på Formlab? I det sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer.


Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning både teoretisk og teknisk. Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idégenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk.

Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor fælles udstilling for alle linjer.