EFTERÅRET 2018 – FORMLAB

Undervisere: Morten Cramer & Amalie Larsen

Elektronisk musik på Engelsholm er ikke bare musik på computer. Det er samtidig også en udfordring af, hvad musik overhovedet er. Vi stifter bekendtskab med både traditionelle, avantgarde, og moderne kompositionsteknikker. Det er hård 4-i-gulvet tech-house og ambient lyd-kunst side om side, for den elektroniske musik er både velegnet til at producere radio-venlige danse-tracks og til at udforske og udfordre selve musikkens fundament. Nogle gange på samme tid.

DEN DREJEDE FORM - KERAMISKE GRUNDTEKNIKKER

UGE 34

I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer i glaspustning. Hvordan du fanger an, får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset. Værkstedets ovne og udstyr vil blive gennemgået med henblik på, at du efterfølgende selv kan betjene det, og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenden.

RAKU

UGE 36

Det er ild, røg og intens varme. Vi brænder vores drejede keramik i denne rå teknik - raku. Du kommer til at opleve at håndtere det 800 grader varme ler i fri luft. Du bliver også introduceret til glasur og glaseringsteknikker.

PORCELÆN

Uge 37

Porcelæn – det hvide guld. Du kommer til at afprøve og fange essensen af dette fantastiske materiale. Vi lægger ud fra første dag i kursus med oplevelser, der omsættes til ideer, der udtrykkes i handlinger i porcelænet. På den sidste dag i kurset står du med noget keramik og tænker: Hvor kom det lige fra?

EN ANDERLEDES UGE

UGE 38

Hvordan spiller man live med sin computer? Det skal vi øve os på i dette modul. Vi forbereder lyde og loops, sætter knapper på effekter, forbereder vores numre, og øver os. Og øver, og øver, og øver lidt mere, for at få den bedst mulige performance ud af det. Til slut holder vi en koncert for resten af skolen. Det bliver muligvis vores første koncert, men det bliver helt sikkert ikke den sidste.

DET DÆKKEDE BORD

UGE 39 og 40

Fællesuge på tværs af linjer.

MIXING

UGE 39 og 40

Funktionelt glas og keramik til skønhed og brug. Formlab bygger på et håb, en tro og en intention om, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi ved at tilføje verden et lille eventyr. Du kommer til at forme unik keramik og glas til bordets glæder.

Kan et smukt glas få drikken til at smage bedre?
Kan en håndlavet tallerken få maden til at se vidunderlig indbydende ud?
Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, der testes i modeller, og realiseres i dit eget og endelige design. Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden, kundskab, og guider dig fra ide til færdigt resultat.

STUDIETUR – AMSTERDAM

UGE 41

Amsterdam har et fantastisk kulturliv. Det dykker dybt ind i det. Du vil opleve og se den etablerede platform for kunst og musik, såvel som undergrundsscenen. Vi besøger kunst, musik og designskoler, samt spillesteder, museer, gallerier og specielle designshops.

GLASURWORKSHOP

UGE 42

Hvad er glasur? I denne workshop får du viden om glasurer og kemi. Vi arbejder med at blande glasurer til de brugsting, du har fremstillet i kurset "det dækkede bord".

MODELLERING EFTER MODEL

UGE 43

Dette kursus tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition. Vi arbejder med at modellere efter levende model. Udgangspunktet er at se på et menneske eller dyr, og omsætte dette sanseindtryk til form.

Fokus er fortolkningen af sanseindtryk - det fortællende og fabulerende.
Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket, og vildskab i bevægelse.
Teknikken er modellering. Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

FABULERENDE SKULPTUR

UGE 44

Bliv bekendt med nogle af principperne bag minimalistisk musik: Fra avantgardens horrible provokationer - til organiske, hypnotiske og repetitive mønstre. Teknikkerne og ideerne vi arbejder med, kan anvendes i alle genrer til b.la. trommeprogrammeringer, opbygning af pads, tema- og bassline komposition.

VIRKELIGHEDSNÆR SKULPTUR

UGE 45 og 46

Tredimensionel fabulering er et visuelt digt med udgangspunkt oplevelse og sansning. Udgangspunktet er din oplevelse og sansning af et dyr, som du omsætter fabulerende til en skulptur i det varme glas.

Projekt

Uge 47, 48, 49 og 50

Stil dig selv spørgsmålet: Hvad drømmer jeg om at lave på Formlab? I det sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer.

Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning både teoretisk og teknisk. Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idégenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk.

Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor fælles udstilling for alle linjer.