Menu

FORÅRET 2017 – FORMLAB

Undervisere: Morten Cramer & Anja Kjær

Uge 3

Dyret i leret - Modelleringsteknikker

Dette kursus tager favntag med en klassisk keramisk skulpturtradition.
Vi arbejder med at modellerer dyr. Udgangspunktet er at se på dyr, og omsætte dette sanseindtryk til form.
Fokus er fortolkningen af sanseindtryk - det fortællende og fabulerende.
Du kommer til at forme leret til skønhed i øjeblikket, og vildskab i bevægelse.
Teknikken er modellering. Du bliver præsenteret for værktøjer og teknikker, som giver dig kundskaber til arbejde fra ide til færdige resultater.

Uge 4

Det støbte glas - Cire per Due

Cire per due - at støbe glas i gipsform.
Her omsættes det modellerede dyr til glasskulptur.
Intro til glasmaterialer, værktøj og teknik.

Uge 5  

Drejeteknikker & Raku

Du kommer til at lære de grundlæggende drejeteknikker, samt centrering, optræk og formgivning på værkstedets elektriske drejeskiver.
Vi brænder vores drejede keramik i denne rå teknik - raku. Det er ild, røg og intens varme. Du kommer til opleve, at håndtere det 800 grader varme ler i fri luft.
Du bliver også introduceret til glasur og glaseringsteknikker.

Uge 6 & 7

Glaspustning med kørekort

I denne uge gennemgår vi de første grundlæggende elementer til glaspustning.
Hvordan du fanger an, og får glasset ud af ovnen, og hvordan du kan forme glasset.
Værkstedets ovne og udstyr vil blive gennemgået med henblik på, at du efterfølgende selv kan betjene disse, og arbejde videre i værkstedet efter undervisning og i weekenden.

Uge 8 & 9

Hand Made Home - Funktionel keramik til skønhed og brug

Formlab bygger på et håb, en tro og en intention, at den håndlavede brugsgenstand har en værdi, ved at tilføje verden et lille eventyr. Du kommer til at forme unik keramik til bordets glæder. Kan en smukt kop få kaffen til at smage bedre? Kan en håndlavet tallerken, få maden til at se vidunderlig indbydende ud?
Du kommer til at arbejde med at udvikle og afprøve ideer, der testes i modeller, og realiseres i dit eget og endelige design.
Du bliver introduceret til metoder, der vil give dig viden, kundskab, og guider dig fra ide til færdigt resultat.

Uge 10

Temauge

Temauge afprøver og beriger dig i uventede oplevelser.
Temaugen er en ugen med andre oplevelser end de ventede, og netop her kan dine kreative spor tage nye drejninger.

Uge 11 & 12

Vaser af glas

Hvis vasen til for en bestemt blomst, vil spørgsmålet derfor være: hvordan ser et sådant design ud til denne udvalgte blomst?
Du udvikler dine kundskaber i arbejdet med det varme glas, hvor din ide materialiseres i din formgivning til et ønsket design.

Uge 13

Porcelæn

Porcelæn - det hvide guld.
Du kommer til at afprøve og fange essensen af dette fantastiske materiale.
Vi ligger ud fra første dag i kursus med oplevelser, der omsættes til ideer, der udtrykkes i handlinger i porcelænet, og på den sidste dag i kursus, står du med noget keramik, og tænker: Hvor kom det lige fra?

Uge 14, 15 & 16

Det personlige minde - brugerinddragende formgivning

Overordnet handler dette projekt om livet og døden, men faktisk også om noget, som er trendy lige nu, nemlig den personlige fortælling og minde, der i dette projekt tager udgangspunkt i gravstenen.
Du vil blive introduceret til en række metoder og værktøjer, som du kommer til at bruge i projektet, og din brug af dem vil forløse og vise vej fra ide til resultat. Blandt andet vil vi i fællesskab formulerer en række tilgange og spørgsmål, der kan være udgangspunktet for mødet og samtalen med nogle mennesker om livet, og hvad der har givet livet værdi.
Det er den personlige fortælling om livet, og din visuelle fortolkning af denne, som er i fokus. Det kan dog være, at der gennem mødet og samtalen bliver blotlagt noget mere almengyldigt, noget der er fælles for jer begge: at emnet kommer til at handle om at efterlade, at tro, at leve… Du kommer til at bryde med forestillingen om den traditionelle gravsten.

Uge 17

Island - Studietur

Island - denne vulkanø med en storslået natur og blot 330000 indbyggere har frembragt verdenskendte kunstnere, som Bjørk og Olafur Elliasson. Vi kommer ind under huden på det miljø, der er grobund for kunsten. Du kommer til at møde kunstnere, se værksteder og opleve kunsten. Det bliver en alsidig tur, hvor du konfronteres med den allestedsnærværende natur hver dag, og selvfølgelig også med nogle unikke, enestående naturoplevelser.

Uge 18, 19 & 21

Inspired by Nature - storytelling i glas og ler

Vi undersøger, hvad naturen kan give os af inspiration, og vi fortolker det ind i en nutidig kontekst. I dette projekt kommer du til at arbejde med storytelling. Hvad vil du fortælle? Og hvordan fortæller du det? Dette er i fokus, samt teknikker til at realiserer din fortælling.
Formverdenen er fadet. Rundt, geometrisk, organisk… mulighederne er mange. Du bliver vejledt i teknikker, så du hurtigt kan dykke ned i dette begrænsede, men dog uendelige formunivers.

Uge 20

København - Studietur

Hvorfor København? Vi skal se det, du ikke selv ser - i byen.
Vi besøger byens kunstnere , værksteder og uddannelser.
Vi oplever byens puls, og diskuterer hvorfor og om, det giver mening.

Uge 22, 23, 24 & 25

Projekt

Stil dig selv spørgsmålet; Hvad drømmer jeg om, at lave på Formlab?
I dette sidste projekt arbejder du med et selvvalgt emne, som du selv definerer og formulerer.
Projektet tager udgangspunkt i den forudgående undervisning, både teoretisk og teknisk. Under kyndig vejledning kommer du igennem alle projektfaser: Idégenerering, beskrivelse, argumentation, planlægning og udførelsen af dit produkt/værk.

Afslutningsvis kulminerer projektugerne i en stor fælles udstilling for alle linjer.