Menu

FORMLAB

KOM PÅ KERAMIK OG GLAS HØJSKOLE

Engelsholm Højskole tilbyder kurser i keramik og glas på linjen FormLab.

FormLab er et formlaboratorium, hvor du får kundskaber og redskaber til at bearbejde ideer til resultat. Du kommer til at tænke og arbejde som en reflekterende praktiker.

Du får præsenteret værktøjer og teknikker til at omsætte dine ideer til form og udtryk i keramik eller glas. Der er fokus på dit kunstneriske udtryk, og at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk og materialer.
Du får desuden en læring i, at kunne skitsere og udtrykke dine ideer i tegning.

Arbejdsformen er praksis- og værkstedsorienteret i kurser i spændet fra at designe til skønhed og brug, og til kunst skal du brændes.
Formlab har 4 veludstyrede værksteder: keramikværksted, glaspusteri, ovnformet glas og gipsstue. Du får egen din arbejdsplads, og værkstedet er til fri afbenyttelse døgnet rundt.

Vores keramik og glas højskole er til dig, der ønsker at få afklaring på det karrieremæssige eller/og det personlige plan. Du får viden og kundskaber til at søge uddannelse inden for kunst, design, arkitektur eller kunsthåndværk, men også til dig, der ønsker et højskoleophold, som et "åndehul" i studiet, hverdags- eller arbejdslivet.

Underviserne på vores keramik og glas højskole er professionelle, udøvende kunstnere, designere og kunsthåndværkere. De faste undervisere på FormLab linjen er glasformgiver Anja Kjær og keramiker Morten Cramer. Derudover er der tilknyttet en række gæsteundervisere fra ind- og udland.

Tegning

Hvis du deltager i vores keramik kurser, har du én gang om ugen faget Tegning. Dette fag indeholder bl.a. tredimensionel formgivning, klassisk tegnelære og idéudvikling.