OK
Menu

FORMLAB

Instagram INSTAGRAM

KOM PÅ KERAMIK- OG GLASHØJSKOLE

Formlab er et formlaboratorium - primært i materialerne glas og keramik. Du får præsenteret kundskab, teknik og viden til at omsætte dine ideer til form og udtryk. Der er fokus på, at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk og materialer.

Arbejdsformen er praksis- og værkstedsorienteret. Formlab har 4 veludstyrede værksteder: keramikværksted, glaspusteri, ovnformet glas og gipsstue. Du får din egen arbejdsplads, og værkstederne er til fri afbenyttelse døgnet rundt.

Formlab er for både begyndere og øvede

Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med keramik og glas for at deltage. Du skal blot have lyst til at arbejde skabende med form og udtryk.

Undervisningen består af inspirationsoplæg, opgaver, materialeforståelse og viden om professionelle udøvere. Du får også individuelle samtaler og vejledning i processerne fra ide til resultat. Desuden vil du få vejledning i tegning, så du kan formidle dine ideer i skitser og tegninger.

Hvad kan du bruge Formlab til?

Først og fremmest kommer du lære at tænke og handle som en reflekterende praktiker. Du får du kundskaber til at håndtere og forløse situationer og problemstillinger af både faglig og almen karakter.

Du kan bruge Formlab til finde  personlig eller uddannelsesmæssig afklaring. Du får brugbare kundskaber til at søge uddannelse inden for kunst, design, kunsthåndværk eller arkitektur. Formlab er også til dig, der vil bruge et højskoleophold som et "åndehul" i studiet, hverdags- eller arbejdslivet.

Underviserne er professionelle, udøvende kunstnere, designere og kunsthåndværkere. 
De faste undervisere er glasformgiver Anja Kjær og keramiker Morten Cramer. Derudover er der tilknyttet en række gæsteundervisere fra ind- og udland.

Hvad koster det i materialeudgifter?

Der er en energiafgift på 150 kroner om ugen. Den dækker el- og gasforbrug til brænding i keramik- og glasovne. Desuden er der en materialeudgift på 100 kroner om ugen. Den dækker hele dit materialeforbrug i kurserne, og det er uanset om du laver få eller mange ting.

Fredagsmoduler

Du skal vælge mellem forskellige valgmoduler, som ligger fredag formiddage. Fredagsmodulerne giver dig mulighed for at udforske et område, som du støder på i dit linjefag i løbet af dit ophold, eller et område inden for et andet linjefag.

Fredagsmodulerne indeholder tegning som gennemgående fag. Det kan vælges hele perioden eller sammen med andre moduler. De øvrige fag vælges i kortere perioder af 2 eller 3 moduler, og kendetegnes ved at arbejde i dybden med et enkelt område indenfor auditive eller visuelle discipliner. Eksempler på valgmoduler kunne være musikhistorie, mixing for nørder, artist books eller croquis.