OK
Menu

Fotokursus på Engelsholm Højskole

Fotografi
(Tidl. Foto og VJing*)

Underviser: Kristian Sæderup

Linjefaget Fotografi på Engelsholm Højskole er en ny, ambitiøs og eksperimenterende grundskole i fotografi.

Fotograf kursus med perspektiver

Som elev på fotografilinjen vil du få mulighed for og hjælp til, at skabe dit eget, fotografiske fundament; du får en grundlæggende forståelse for fotografiets historie, teknikker, genrer og store mestre. Du lærer at læse fotografi, tale om fotografi, og du lærer selv at fotografere!

Fotografi er en teknik til at fastholde lys, men fotografi er også et sprog. På fotografilinjen betragter vi fotografi som et frit sprog med helt særlige muligheder. Vi fokuserer på fotografi, der ikke er skabt til at tjene noget bestemt formål; fotografi der "bare" er fotografi, som digte, essays eller romaner "bare" er tekst.

At fotografere er at undersøge sig selv og sin omverden: Fotografen fotograferer sine møder med fremmede eller velkendte ansigter, dyr, væsner og ting. Fotografierne er fulde af tegn, der fortæller om det, han har mødt, men også om, hvordan han har mødt det.

Fotografen skaber ikke kun fortællinger om verden, men også i og med verden afprøver og diskuterer, hvordan vi som individ og kultur står i relation til vores omgivelser.

Fotografierne fortæller også om fotografen selv; om grænser, længsler og drømme. At fotografere er at undersøge sig selv og vi lægger vægt på, at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor alle frit kan udfolde sig, søge og eksperimentere.

En alsidig fotoskole

Undervisningen på linjen indeholder forskellige elementer. Vi arbejder ofte ud fra et tema, en bestemt fotografisk teknik eller genre, som vi undersøger gennem oplæg, opgaver, gennemgang, workshops, samarbejder med andre linjer på skolen og ture ud af huset.
Fotografilinjen råder over analoge kameraer og et analogt mørkekammer, som du vil blive introduceret til og kan benytte når du vil. Desuden har linjen digitale spejlreflekskameraer, filmscanner, en inkjet printer der kan printe op til A2 og computere med Photoshop og Lightroom. Linjen råder også over et fotostudie med flashanlæg og fast lys.
Der vil blive undervist i analog og digital fotografering, mørkekammerteknik, digital billedbehandling og fotografering i studie. Du får med andre ord et fotokursus, der kommer hele vejen rundt om faget.

Der kræves ingen tekniske forkundskaber på linjen. Alle med lyst til at undersøge og eksperimentere kan være med.

*VJing var tidligere fast integreret i denne linje, men er nu en option med samme timetal i VJing som før. Forskellen er, at man nu kan have fotografi hele semestret, hvis det er det, man ønsker. Filmen øverst er produceret, da faget hed Foto og VJing.

Fredagsmoduler

Du skal vælge mellem forskellige valgmoduler, som ligger fredag formiddage. Fredagsmodulerne giver dig mulighed for at udforske et område, som du støder på i dit linjefag i løbet af dit ophold, eller et område inden for et andet linjefag.

Fredagsmodulerne indeholder tegning som gennemgående fag. Det kan vælges hele perioden eller sammen med andre moduler. De øvrige fag vælges i kortere perioder af 2 eller 3 moduler, og kendetegnes ved at arbejde i dybden med et enkelt område indenfor auditive eller visuelle discipliner. Eksempler på valgmoduler kunne være musikhistorie, mixing for nørder, artist books eller croquis.