OK
Menu

SANGSKRIVNING

Sangskriverlinjen på Engelsholm Højskole er for dig der har seriøse ambitioner om at udtrykke dig kunstnerisk gennem ord og toner og gerne vil fordybe dig i processen. Den er for dig som er fascineret af samspillet mellem sprog og musik; dig som elsker legen med at finde det gode rim og den gode melodi; det gode hook og den gode poetiske vending

Som nybegynder giver vi dig trygge rammer inden for hvilke du kan komme rigtigt i gang; som semiprofessionel giver vi dig udfordringer og inspiration til at lade din sangskrivning afsøge nye afkroge af dit sind og din horisont.

Vi forholder os til sangskrivningens historie, dykker ned i forskellige traditioner, genrer og temaer, dyrker dem og bryder med dem. Vi arbejder individuelt, samarbejder og optræder ude og hjemme.

For indblik i undervisningens overordnede temaer kan man se i modulplanen. Igennem hele forløbet skriver og opfører vi vores sange og skitser for hinanden enten akustisk eller indspillet. Det en naturlig del af sangskriverens hverdag at dokumentere sit arbejde gennem studieoptagelser og skitser - i undervisningen arbejder vi i Logic og Ableton Live, men også ProTools, Garageband og anden mobil software er velkommen.

Vi kan nyde godt af højskolens studiefaciliteter, hvor der er mulighed for at indspille og udforske de kreative aspekter og valg der ligger i musikproduktion. Samarbejde med højskolens elektroniske musiklinje er helt oplagt, og vi arbejder også med tværfaglige projekter sammen med de visuelle linjer.

Bjarke Porsmose og Soffie Viemose  er de faste undervisere. Herudover er en bred vifte af interessante gæsteundervisere tilknyttet; bl.a. Christian Hjelm, Mads Langer, Michael Møller(The Mountains), Bisse, Gisli Gislason, Tobias Stenkjær(Universal), Marie Fisker, Christian Alvad, Perry Stenbäck, Søren Møller, Mads Mouritz, Lone Hørslev, Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), Kasper Kaae (Cody), Cæcilie Trier (Choir of Young Believers), Peter H. Olesen (De efterladte), MC Hansen, Kaspar Vig, Roar Amundsen, Jonathan Byrd, Andreas Führer, Marie Fisker og Chris Barron (Spin Doctors). På Engelsholm Sangskriverlinje arbejder vi endvidere sammen med praktikanter fra sangskriverlinjen på Århus Rytmiske Musikkonservatorium samt elever fra Forfatterskolen.

NB! Som elev på Sangskriverlinjen kan du låne en Martin D1 western guitar eller en guitar af lignende standard, og du får gratis guitarstrenge, mens du går på skolen. Dette skyldes et fornemt sponsorat fra Akustikken i Aarhus www.akustikken.dk, der er landets førende leverandør af instrumenter til danske sangskrivere.

Fredagsmoduler

Du skal vælge mellem forskellige valgmoduler, som ligger fredag formiddage. Fredagsmodulerne giver dig mulighed for at udforske et område, som du støder på i dit linjefag i løbet af dit ophold, eller et område inden for et andet linjefag.

Fredagsmodulerne indeholder tegning som gennemgående fag. Det kan vælges hele perioden eller sammen med andre moduler. De øvrige fag vælges i kortere perioder af 2 eller 3 moduler, og kendetegnes ved at arbejde i dybden med et enkelt område indenfor auditive eller visuelle discipliner. Eksempler på valgmoduler kunne være musikhistorie, mixing for nørder, artist books eller croquis.