OK
Menu

VJING - SUPPLEMENTSFAG

VJing på Engelsholm Højskole

VJing kursus på Engelsholm Højskole er for dig, der gerne vil arbejde kreativt og i dybden med at lære at skabe og optræde med live-video-kunst til koncerter.

Kurset kan kobles på hver af de 6 hovedlinjer.
Uanset hvilken hovedlinje, du har, kan du vælge VJing som supplementsfag.
Forløbet strækker sig over 5-6 ugers undervisning og kan desuden suppleres med undervisning i forbindelse med projektperioden i de sidste 4 uger af semestret.
I de uger, hvor der undervises i VJing, kan man ikke deltage i den ordinære undervisning på sit linjefag.

VJing handler om at lave bevægelser, stemninger og former, der passer til musik. Her spiller man live på grafik og video, lægger effekter på og kontrollerer det hele live, ligesom hvis man spillede musik. Vi skal både arbejde med at optage og redigere vores egne videoklip fra bunden, lære at sample i allerede eksisterende levende billeder og bygge interaktive grafikker i quartz composer. Når vi optræder, bruger vi VJ-programmet VDMX på Mac (*som du selv har med) og Mapping programmet Madmapper. Vi optræder med projektorer eller på den store installation med tv-apparater på og omkring slottets kælderscene. Ud over det digitale har skolen også en større samling analogt videogear, heriblandt kameraer, videomiksere og matrixer, som kan bruges til at lave avanceret routing af billedstrømme, kamerasignaler og til at lave visuel analog feedback.

På vores højskole er linjen Foto og VJing et bindeled imellem de andre linjefag. Du kommer til at optræde med live VJing både på skolen og ude i omverden, når de elektroniske musikere og sangskrivere spiller koncerter.

Vores VJing kursus kan indgå i forberedelser til at uddanne sig videre inden for grafik, film, tv, reklame, musikvideo og scenografi. Kurset kan også være et supplement til en kunstnerisk udøvende virksomhed som musiker, hvor du lærer at designe og afvikle livevideo til din sceneoptræden, optage koncertvideoer, musikvideoer, designe pladecovers m.m.

*På vores VJ kursus anbefaler vi, at du medbringer en nyere Macbook Pro med et ordentligt grafikkort (1GB ram og opefter er bedst), rigeligt plads på den interne disk (100GB mindst) samt en ekstern harddisk til at lægge arbejdsfiler over på efterhånden som semestret skrider frem.

På VJing er der en ugentlig værksteds afgift på 45 kr. Hvis du ønsker et ophold på en højskole med VJing, så er Engelsholm Højskole det optimale valg for dig.