Menu
Mad

MAD

På Engelsholm sættes en ære i, at maden er velsmagende og tilberedt fra bunden, at måltidet er ernæringsrigtigt og at det tager udgangspunkt i sæsonens friske råvarer.
Vi satser økologisk og bæredygtigt og har opnået sølvmærket i økologi (ml. 60-90% økologiske råvarer), og køkkenet laver også mad til vegetarer og allergikere (med lægeerklæring).

MORGENMAD  Forskellige mejeriprodukter, grød, friskbagt lyst brød og rugbrød med forskellig slags pålæg af kød og grønt, ost, syltetøj, cereals, frugt.

FROKOST I hverdagene varm mad, der kan være alt lige fra suppe til fisk.

AFTENSMAD Koldt bord med rugbrød, pålæg og grønt, suppleret med varme retter.

WEEKEND Brunch, hvortil man kan smøre en madpakke. Om aftenen vil der i weekenderne blive serveret varm mad og dessert.

----------------------------------------------------

Økologi, råvarer og kvalitet:
  • Vi bruger min 60 % økologiske råvarer.
  • Alt vores brød er økologisk.
  • Alle kartofler, rodfrugter, pasta og ris er økologiske.
  • Alle mejeriprodukter og æg er økologiske.
  • Hakket svine- og oksekød er økologisk.
  • Vi bruger Nørrebro Bryghus, som er en økologisk special øl, med et stort udvalg af øltyper.
  • Vi bruger Søbogaard Saft, som er en økologisk saft med et stort sortiment af variationer.
  • Vi har både økologiske vine og konventionelle.
  • Vi bruger mest kyllinger og unghaner fra den lokale leverandør Hopballe Mølle, som godt nok ikke er økologiske, men der har dyrene haft det godt.
  • Vi bruger de danske frugt- og grøntavlere igennem vores leverandør, når den danske frugt er i sæson.
  • Vi laver hovedsaligt mad i sæson, da råvarerne her kommer til deres ret i smag og kraft.
  • Vi bruger Hørkram som leverandør, da de er de bedste på markedet med økologiske, (og konventionelle) råvarer.
  • Vi laver ofte emneuger, efter elevernes ønsker.