Nyt linjefag skal tiltrække unge med interesse for videokunst

Live billeder og grafik til koncerter og festivaler er mere og mere brugt, ligesom mange også har oplevet projektioner på bygninger og kunstinstallationer. Og det er præcist det, de unge højskoleelever kan fordybe sig i, når vi til efteråret åbner Danmarks første – og eneste – højskolelinje med fokus på videokunst.

Vi oplever en stigende interesse for VJing – live afvikling af video og grafik til koncerter og kunstperformances. Derfor har vi besluttet at åbne en ny linje, som binder kunst og VJing sammen. ”Audiovisuel kunst og VJing” kommer det nye linjefag til at hedde.

Med VJ og underviser Marius Juul Nielsen i spidsen, skal den nye videokunstlinje give eleverne en audiovisuel og kunstnerisk forståelse, samt mulighed for at fordybe sig i faget. Det første hold elever kan glæde sig til at blive en del af et miljø, hvor kunstneriske erfaringer udveksles dagligt:

– Engelsholm Højskole har i årevis formet enormt dygtige videokunstnere, både i Danmark og internationalt. Der er noget helt specielt ved at lære fra sig i et miljø hvor kunstnerisk ånd og faglig passion mødes og udvikler sig på egne vilkår. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan ske, når ligesindede får lov til at gå amok med deres interesse i et miljø som det på Engelsholm Højskole. Når eleverne er færdige, har de fået en bred og indgående forståelse for audiovisuel kunst og de muligheder, faget rummer, som de kan bruge enten som interessefelt eller karrieremæssigt, fortæller Marius Juul Nielsen, som glæder sig til at starte som fast underviser på det nye linjefag til august.

Eleverne på den nye linje bliver rustet til at arbejde med VJing som kunstform med bl.a. designmetode, AV-kunsthistorie, teknisk nørderi. De får masser af praktisk erfaring med at optræde med live VJing, når de sammen med eleverne på linjefagene Elektronisk musik og Sangskrivning spiller koncerter på og udenfor skolen.

En del af Engelsholm-DNA’en

At det lige præcis er VJing som kunstform, der blev afsættet for den nye linje, er ingen tilfældighed:

-VJing er blevet en del af den særlige Engelsholm-DNA – ikke mindst fordi vi er first-movere som undervisningstilbud på det kunstområde. Efter at det i en årrække har været et populært supplementsfag, er tiden inde til, at vi laver en dedikeret linje, der breder faget yderligere ud som et audiovisuelt kunstnerisk fag. Vi oplever, at vores elever gerne vil udtrykke sig kunstnerisk gennem installationer, og her er VJing oplagt at arbejde med, både akkompagnement til musik, men også som selvstændigt udtryk, siger Jakob Bonderup, som ser frem til at åbne dørene for det nye linjefag 15. august.

Læs mere her

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.