Engageret og visionær underviser i fotografi – Stillingen er besat!

Engelsholm Højskole i Bredsten ved Vejle søger en højskolelærer, der er visionær, iderig og som har lyst til at udvikle linjefaget Fotografi og involvere sig i højskolelivet.

Som højskolelærer på linjefaget Fotografi er din opgave at formidle en grundskole i fotografi: Eleverne beskæftiger sig med fotografi i sin rene form og undersøger, hvad fotografi er – som sprog, teknik og tradition – og hvordan vi kan bruge det til at undersøge verden med og udtrykke os gennem.

På Engelsholm går høj faglighed hånd i hånd med højskolelivet. Linjefagene er højt prioriteret med tre hele undervisningsdage om ugen, og vi underviser både i faget og i et bredt alment dannende perspektiv. Det er et krav, at undervisningen løfter sig fra blot at være et ”redskabsfag” til at bruge fagligheden til at åbne blikket ud mod verden og blive klogere på den, på faget og på sig selv.

Som højskolelærer bruger du – ud over undervisningen og forberedelsestid – din arbejdstid i samvær med eleverne. Det er vagter, møder, sociale arrangementer og almindeligt samvær i dagligdagen, ligesom man indgår i et samarbejde med skolens marketingsafdeling om at dokumentere højskolelivet eks. vis på sociale medier.

Vi har brug for en medarbejder, som har nogle af følgende kompetencer:

• Er aktivt udøvende fotograf med dokumenteret erfaring og højt kunstnerisk niveau.
• Er fortrolig med og kan undervise i mørkekammer, billedbehandling (Adobe Lightroom og Adobe Photoshop), negativscannere, printere, kameraer, mm
• Kan undervise og har erfaring med pædagogiske opgaver.
• Har erfaring med udstillingspraksis.
• Har lyst til at indgå i og udvikle nye tværfaglige samarbejder med de øvrige linjefag.
• Brænder for at lave højskole, dvs. indgå i det almindelige højskoleliv både som formidler, kollega og menneske. Har du andre fag/evner i bagagen, er vi også nysgerrige på det.
Det er en klar fordel, at du har erfaring med undervisning i foto, meget gerne fra højskole eller lignende skoleformer.

Stillingen er (som minimum) en halvtidsstilling, og du indgår i et linjefagsteam med fotograf Jon Spangsvig, der også er halvtidsansat. På Engelsholm er hovedparten af højskolelærerne selv udøvende kunstnere inden for deres linjefag.
Linjefaget Fotografi blev startet i 2013, men er som megen anden kunstnerisk virke i en løbende udvikling. Vi er bl.a. ved at få bygget nye undervisningslokaler (mørkekammer, studio mm.) og indretning og design af dem bliver en af de første vigtige opgaver udover den ugentlige undervisning på linjen.

Vi tilbyder:

• Et meningsfyldt arbejde som lærer på en kunsthøjskole med motiverede elever.
• Samarbejde med dygtige kolleger.
• Halvtids ansættelse med fleksible arbejdstider og mulighed for selv delvist at planlægge timerne.
• Løn efter gældende takster for højskoleområdet og favorabel pensionsordning.
• Fordelagtig sundhedsordning og god madordning.
• Mulighed for et værelse på skolen eller hjælp til at finde bolig i nærområdet, fordi det er en fordel at lærerne bor (tæt) på skolen.

Sådan søger du

Ansøgning, cv samt relevante bilag sendes til viceforstander@engelsholm.dk senest 22.6.

Samtaler finder sted 24.6. om eftermiddagen.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Jon Spangsvig på jon@engelsholm.dk, tlf.: 42 58 44 66 eller viceforstander Bente Strager tlf: 21499284. Yderligere info om skolen på www.engelsholm.dk

Om Engelsholm

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA’et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Der ikke andre ledige stillinger, men:

du er altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning. Det kan du gøre på engelsholm@engelsholm.dk

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.

Find os her: