Området omkring Engelsholm

Området omkring Engelsholm Højskole

Omgivelserne omkring Engelsholm Højskole er unikke og inspirerende – her finder du ro til at være kreativ, skabende og reflekterende. Her står tiden stille og flyver af sted på samme tid.

Historie og tradition møder nutiden på Engelsholm Højskole, hvor rammen er barokslottet fra 1593 med de fire hjørnetårne med løgformede kupler. En lille perle i det smukke landskab. Voldgraven og de velbevarede rester af slottets smukke barokhave ligger omkring slottet og byder på et rigt dyreliv.

Tæt på slottet ligger Engelsholm skov og åbne arealer med eng og hede. Selve slottet har en umanerlig flot placering ved Engelsholm sø, som Vejle Å udspringer i. Er du morgenfrisk, er det perfekt at starte dagen med en dukkert fra badebroen.

 

 

Selvom du er i en lille højskoleboble, når du er på Engelsholm, er civilisationen tæt på. I nærheden af skolen på ligger Nørup, hvor du kan handle ind. Engelsholm Højskole ligger godt 15 km vest for Vejle, hvorfra der går tog og busser til resten af Danmark.

 

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Ric

Engelsholm er et vidunderligt sted, hvor der både er plads til at drømme og til at afprøve sine drømme. Konfronteret med så smuk natur, rum til kreativ udfoldelse og de lærerige udfordringer der vokser af et højskole-fællesskab, er det svært ikke at blive et bedre menneske.

Ric Nitsch
Elev på linjerne elektronisk musik og sangskrivning i 2012-2013 og 2018