Perfekt uperfekt: Glasskulpturer kommenterer på perfekthedskulturen

Værkstederne på Engelsholm er ved at koge over af virkelyst, og der arbejdes hårdt på ideer, eksperimenter og processer på alle elevernes afsluttende projekter. Dem viser vi frem til årets store sommerudstilling den 22.-23. juni.

En af de elever, der knokler i værkstedet er Nanna Lynderup, som har gået på linjefaget FormLab siden starten af april. I projektugerne har hun eksperimenteret med glas i runde, organiske former og sarte farver.

Fra lamper til skulpturer

For Nanna er det en del af processen ikke at have nogen forventninger til, hvor hun skal ende. Hun havde en ide om, at hun skulle lave lamper, men processen førte hende et andet sted hen.

Det siger sig selv, at man ikke kan blive verdensmester i alle teknikkerne på tre måneder, og da Nanna gik i gang, blev tingene lidt skæve og bulede. Det satte tanker i gang: Er det en fejl? Og hvad er fejl egentligt? Det blev til skulpturer, hvor hun har sat de organiske dele sammen.

Nannas projekt er endt med at blive en kommentar til vores meget strømlinede og stressede samfund, som Nanna kender så godt fra sit studie i sundhed og it på KU:

“Jeg er faktisk helt vildt træt, af den perfekthedskultur, vi har i Danmark. Det perfekte er at gå den lige vej. Der er altid en plan og en struktur, men her har jeg bare slået mig løs og gået legende til projektet. Jeg troede, at jeg skulle lave lamper, men det endte med skulpturer. Det er perfekt uperfekt.”

 

Kræver et stærkt samarbejde

Nannas skulpturer er blæst af 2-3 omgange, men på samme tid og “limet sammen” med varmt glas. Derfor har det krævet et godt samarbejde med to andre, som hjælper med at holde glasset i den rette temperatur og “lime” elementerne sammen.

For Nanna har opholdet på Engelsholm været en del af et pusterum fra studierne, som har givet plads til en anden måde at arbejde på:

“Det har været så fedt at bruge sin hjerne på en anden måde og tænke helt anderledes. Jeg har lært at være mere tålmodig, fordi ting tager tid, men også at ting kan tage en uventet drejning. Man opdager, at de går alligevel, selvom man ikke ender dér, hvor man havde tænkt sig. Den måde at tænke på, tager jeg med mig tilbage til studierne.”

Engelsholm Højskole

Engelsholm er Danmarks smukkest beliggende højskole og et unikt sted at arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi, kunsten og håndværket. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag inden for kunst, musik og design – og et klassisk dannelsesprojekt. På Engelsholm finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

FÅ NYT FRA ENGELSHOLM

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om korte kurser, kulturelle arrangementer, elevhistorier og højskolelivet. Nyhedsbrevet er til dig, der har været på højskole, gerne vil på højskole eller som bare er Engelsholm-fan.